Posts

Showing posts from 2013

gaduh shomel.

Sudah berakhir a hectic week for me.
اَلْحَمْدُلِلّهِ
Aku plan nak balik arini bus pukul 5.30ptg
Aiisyemen, full pulak. Bus malam xberani pulak aku nak naik.
So, aku beli tiket esok pagii

Aku pelik jugak la kenapa aku balik utm kali nih aznur rindu aku lebih. Ecehh, perasan sgt! Haha

No, its shown tadi.
Aznur kol, tanya balik esok eh? Masa sampai tuh tanak jumpa ke? Haha
Aku cam speechless. Eh asal mamat nih gelojoh sgt nak jumpa. Aku ckp la, xjumpa kot esok, sbb malam tuh dekat umah de kenduri. Then dia provok aku, ala bila nak jumpa. Senin selasa dia keje, rabu kamis eh kita jumpa. Aku jawap ala xnak la lama sgt dekt uma. Kita balik sblum kamis kot Nt xstudy. Da nama pun study week kan. Then dia sentap. Then xnak jumpa la?
ok. Fine. Tanak jumpa kita. Hahaha. Sentap! Terus letak fon

Then lepas 30mint tuh dia kol, kita da apply cuti senin nih. Kita jumpa eh. Aku cam taw nak terharu ke gembira ke sedih dia wat cmtuh. Haha. Sejak 2 menjak nih. Aznur nih perangai cam bebudak sikit. Sabo…

Dimana kau yang dulu

Sahabat
Aku rindu
Kenangan kita bersama
Sejujurnya aku bertuah memiliki kawan sepertimu
Jujur polos "suci" naif lurus ikhlas
Semuanya indah saat itu
Aku terhibur

Namun sejak engkau bercinta
Kau dah lain
Selama aku kenal kau
Tak pernah sekali aku melihat pembohongan mu
Namun kerana lelaki itu kau berbohong
Dimana dikau yang dulu?
Selama ini kau begitu care pasal kawankawan namun tidak sekarang
Dulu kau beriya kutuk orang yang ber-couple. Dosa la apa la
Now, see what happen.

Bercanda di tasik
Berdua di gallery
Makan bersama
Dah tak ingat kawan dah

Kau terlalu obsess.
Aku bukan cemburu
Aku cuma pelik mana kau yang dulu

Semoga kau bahagia
Sejujurnya aku kecewa dengan kau
Sayonara
Walaupun kita pernah cipta kenangan indah bersama mungkin saat ini semua itu hapus di memori mu.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sahabat semoga kau kuat

Assalamualaikum

Pagii isnin tanpa kelas yang indah, aku dapat wassup dari shafiqahyatiman classmate masa highschool dlu. Menyampaikan perkabaran yang mak kepada salah sorang our besties meninggal dunia atas sebab kompilasi jantung+perut. Aku pun xpasti sangat sebab aku tak de dekat sana. Yang aku tahu, lepas ayah fatin meninggal 2tahun lalu tahap kesihatan mak fatin da merosot.Dulu badan mak fatin berisi, tapi da susut da. After that, fatin ada bagi tahu jugak yang mak dia masuk ICU. Tapi dah lama xjumpa aku tak tahu sangat cerita dia. Semalam fatin ada update status yang dia, abg dia dgn adik dia ke HBTAR klang mak dia masuk RedZone. Tapi xsangka la yang harini اَللّهُ telah menjemputnya. Semoga sahabatku, Fatin Nabila Bt Saafiee terus tabah dan redha. Habiskan pengajian kau yang bersisa tak sampai setahun tuh. Semoga اَللّهُ sentiasa bersamamu sayang. Maaf tak ada disisi ketika dikau memerlukan.
Alfatihah. Makcik Khadijah.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Minggu kecederaan.

Assalamualaikum

Minggu ni 5 submission nak print-out, present,

Doakan aku kuat dan tabah.
Aku kene pandai kawal stress aku
Aku belum fully recovered lagi nih
Btw, joho cuti arini
Sempat la nak menyiapkan assignmentss yang menunggu tuh.

Adioss!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

beli di Watsons menang hadiah!

Image
Assalamualaikum Dalam keadaan cuaca yang sentiasa lembab sahaja di SkudaiJaya Assignment melambak berlonggok minta disiapkan Tapi di sebabkan external factor dimana hujan berteruskan, progress bagi menyiapkan kesemua assignment lambat dan lembab seperti  cuaca setempat.
Aku minat sangat kalau nak beli barang-barang kecantikan dan keperluaan diri di WatsonsMY Sebab dia macam 1stop center. Dari make up, supplement, toilerist, penjagaan dari hujung rambaut sampai hujung kaki. So korang kene godek2 dalam tuh untuk memperabiskan duit dekat dalam tuh. Selain tuh, dekat Watsons ada menawarkan member card dengan fungsi setiap m=pembeliaan akan mendapat mata ganjaran dan boleh di tebus. Selain tu, kalau ada apa-apa montly promotion ada la special offer bagi setiap Watsons’ member card holder.
The latest promotion is, Gifts We LOVE sempena Chrismas yang mendatang.


Dengan gaya selfie ada bertemakan christmas upload di facebook dan jangan lupa hashtag (#) #watsonsmalaysia. Senang je, setiap minggu ad…

Perasaan ini.

Assalamualaikum.

Benarkah apa yang orang biasanya katakan. Bahawa apa yang kita suka/mahukan/hajati selalunya kita tidak akan miliki.
Dan apa yang kita tidak suka/mahukan akan jadi milik kita?

Namun aku kene semat hebat dalam sanubariku hatiku,
اَللّهُ memberi dan menurunkan nikmatnya pada masa dan kedaan yang sesuai. Samaada cepat atau lambat. Masa itu akan sampai jua tepat pada masanya. tidak terawal, tidak terlewat. Janji اَللّهُ pasti. Jangan raguinya.

Semoga dipermudahkan serta diberi kekuatan. Semoga aku terus istiqamah. Amiin.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Promosi Sony!

Image
assalamualaikum

hujung-hujung nih memang sinonim sangat dengan Jualan Akhir Tahun or YearEndSale!
bagi peminat jenama Sony



haruslah tidak melepaskan peluang untuk dapat gadget yang korang idam-idamkan pada harga yang Ohmay pengsan tengok!
hahaha
ce click Sony Time Promotion

see!


dekat site tuh ada tulis date and location tok roadshow dorang.
save the date!
15 Nov - 31 Dec 2013

see
harini de dekat tebrau! cam best jeeee!


Seminggu muka senget.

Assalamualaikum New Update untuk cara rawatan muka senget sebelah ENTRI INI
Sebenarnya ada dua tiga entry dalam draff tuh umtul di publish-kan. Xpela, still need edit it before split out. HaHa
Sebenarnya nak bagitahu ni, tak kesahlah korang nak tahu ke tak. Dah seminggu aku dekat rumah under mama's treatment. Sebenarnya aku di-sahkan menghidap Bell's Palsy. Masuk pagii nih dah 10hari aku camni. Keadaan aku tidaklah teruk tidak boleh berjalan, or melakukan aktiviti harian seperti biasa. Cuma kualiti dalam melakukan aktiviti tuh yang terjejas.
Let's say, kalau makan aku tak boleh sangat nak makan nasi, sebab dari partikal sebutir beras tuh nak jadi lebih kecil untuk dihadamkan aku hadapi masalah sebab ianya akan selalu terkumpul dibahagian kiri mulut dan ianya amatlah tidak menyelesakan. Tapi kalau partikal besar macam buah2 sayur2 ke masih aku boleh hadap asalkan bukan sekecil sebutir beras. Selain itu, kalau aku nak ambil wuduk keupayaan untuk berkumur2 tidak begitu menjadi…

Digi Murah

Image
assalamualaikum.

zaman sekarang nih mana-mana pun nak guna internetkan nak Whatsapp, Line, WeChat, Viber, BBM. nak update status dekat facebook la, twitter la, Path la. macammacam lah.dan kadangkala tanpanya kita cam de lost sikit la.
sikit jela tapi. huhu

apa kata korang click >> DigiMurah <<
Call and text your Buddyz™ for FREE – ALL DAY, every day! ha, kan bahagia. walaupun kawan korang sorang dekat UMS sorang dekat UTM. motif sangatkan UTM. hahahaha
see! murah sahaja!
lets click  click click ! :D

aktiviti cuti sekolah adikadik!

Image
Assalamualaikum
Tahun 2013 makin menghampiri penghujungnya. Budakbudak sekolah pun dah start cuti, adik aku dah 3minggu start cuti sekolah. Yela sikolah menengah kan. Awal la cutinya bagi laluan untuk students STPM dan SPM berjuang! Huhu
Aku bukan nya sehat sangat pun sebenarnya, aku sakit gg sebab gg bongsu aku ngegada naj keluar awai. Dan sakit bell’s palsy aku dating balik. Dugaan betul. Dah la parent jauh, kene hadapi sendirian la. Xpela, insyaallah, Allah jaga aku disini. J
Back to the story! Adikadik yang dah start cuti sekolah tapi tak tahu nak buat apa ce click
CHIPSMORE
tapi kene pastikan lah yang computer ada internet connection
yang bukan budak sekolah pun boleh. Bagi akak2 abg2 yang stress esaimen makin nak ujung sem makin banyak esaimen tuh boleh je main se-pam dua tiga pam main. Xsusah pun Bila dah click Dia akan keluar camni kalau yang belum register tuh register je. Bukan susah pun.
Kalau shooping online boleh, takkan lah main game pon xbole. Motif sangat.
click http://www.chipsm…

Haidah's love joke.

Assalamualaikum

Short love joke

Mama cerita suatu hari
Mama panggil papa.

"Darling, darling"
"Ye, nak apa?", papa jawap
"Abg ni tak romentik la. Jawap la ye honey", kata mama
Ok kita buat sekali lagi ye.

Mama: "darling, darling"
Papa: "ye honey-dew"
-..-

Hahahaha
Berdekah aku gelak mama cerita
Macam chomel je, macam chomel je.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Perancangan Cuti Semesta #5

Image
Assalamualaikum Pesta Cahaya datang lagi! Semalam meriah sangat dengan bunyi mercun meraikan perayaan Devali. Semalam 1st day sem break aku berjalan dengan smooth dan kacak. Aku habiskan masa dekat rumah sahaja. Semalam 1st day sem break macho dengan Hujan| Tilam hempuk| Makanan sedap| Perfecto! Semalam lunch dah membahagiakan, masak lemak tempoyak ikan patin, kalian ikan masin, sotong halia. Memang daebak! ;) dan semalam kelas Teknokrat yang sangat “seronok ”telah bagi hadiah Devali sebab class cancel last minute! HaHaHa. Memang meroyanlah budak kelas aku. Niat tak nak poteng kelas En.Mokhtar dan support dia last-last korang yang kene balik! HaHaHa. Takpela. Kalau korang balik sama macam aku hari Khamis mesti SriPutri tuh sesak. *motif sangat title nak guna word perancangan*HaHaHa
Dah boleh kot kalau aku nak list down-kan WishList Sem Break yang ke lima (5) kali nih. Let’s scrolling down!   1)Merasai kenikmatan iPhone5s/iPhone5c 2)Refresh room decoration:  repaint rangka katil/cermin, kemas…

Macam cantik je, macam shomel je.

Image
Assalamualaikum.
Maaf dikesempatan ini malam tadi tak berjaya nak update wishlist sem break xtvt. Tapi 1st wishlist da fulfill!
Let's swag!




Tapiii aku pelikkkk sangat malam tapi Machine Store lenggang angat! Xpasti dah malam or what
Sangat cun ok iPhone5s nih. Thin. Compact. iSight. But slack, Expensive! *for student like me* sampai sekarang terasarasa lagi dekat tangan. :3
awak hantaran kita nak yang iP5sGold bole?



Semalam layan Tom Yung2, tak best *for me* macam cartoon angat! Tetiba geng moto datang ramaiiii sangat tanpa mengetahui geng mana dan tujuan serang si Kham tuh. Banyak scene yang aku tak puas hati! Aku ag suka OngBak tuh.

Selepas subuh tadi aku sambung tengok RM167 sisa masa aku tengok dalam bus semalam. Mapa cam biasa, g breakfast luar. Aku siap gelakgelak tengok gelagat KwangSoo tuh mama masuk. Sebelum tuh, aku text mama "mama breakfast mana?" Dengan harapan nak menyantap Bakso. Back to the story, mama dengan muka dan nada gumbira ceria. "K…

Entry dalam bus MajuExpress.

Image
Assalamualaikum
Semalam berakhirlah #Fesko51UTM
Black datang sebagai penutup.
Aku tak pergii pon. *-__-*Harinih aku dah istiharkan cuti semesta!
Even dalam takwim UTM, stated sem break start 4th Nov 2013. Dalam takwin coursemate aku esok 1st Nov 2013
Huahuahua. Semangat sangat nak cuti awalkan hawa ni. *suarahati*Selesai test week dengan bergaya, even ada 2 3 papers aku rasa macam tak yakin sangat nak jawab. Tapi dah tamat pun. Kene perform lebih on assignment and final exam nih. Selesai test aku dah tak betah duk dekat UTM terchenta ni. Tapi aku gentle, aku teruskan jugak. Dengan menyiapkan 2 assignment and submit. *ding* Mama dah dok tanya, "kak bila balik?"
"Hari apa?" Dan kemuncak pada ke-teruja-an mama sal cuti aku malam tadi. Mama kol tanya, "esok ada kelas ke?" "Habis kol bape?" "Dah beli tiket belum?" Aku cam dah biasa dah dengan cara mama. So, aku cool je la jawap. Even kadangkadang aku rasa mama nih suwitt angatt. Hahaha. Mama ce…

Faizal Ismail (FBI) hotfm berhenti dari HotFm

Image
Assalamualaikum
Faizal Ismail or known as FBI adalah antara pengacara radio yang aku suka. Aku dengar HotFm pun sebab ada FBI dengan Fara Fauzana (Fafau). Aku minat dengan kimia antara mereka dalam slot AMCrew. Sebelum AG masuk pun meriah pagipagi aku. Patutlah pagii tadi aku macam nak sangat dengar HotFm even Enna (jiranaku) suro tuka EraFm. Aku tuka pastu dia kua dari bilik aku, aku tuka HotFm balik.
Tuptup, aku tengok Twitter, FBI post something that make mr shock. Even AG pun shock. Fafau xde, fafau g annual leave ke Maldvi. Tak tahu lah, tajuk borak pagii tadi de kaitan atau tak. "Ikut kata hati.."
Lepas twit tkejut tuh lagu yang main sume cam sad je. And dekat twitter siap de hachtag #FBIjanganpergi. Ramai sebenarnya yang dengar celoteh AMCrew demi mewarnawarnikan pagii.
Berapa tahun berturut-turut kot FBI dapat award penyampai radio lelaki. Rezeki Rezeki. Semoga apa yang akan FBI lakukan dipermudahkan dan dimurahkan rezeki.
Camne la pagii Esok FBI Fafau xde. AG sora…

4tahun berturut-turut.

Assalamualaikum.
Alhamdulillah lecture aku masih guna soklan PP2 tanpa ada apa perubahan. Maybe kod subject, time, venue berubah. Seb baik ubah.
Soklan simple tapi aku je yang high expectation soklan susa dan gigih la aku baca sampai chapter Insurans. Senang je kalau aku fokus spotted answer. *answer* ok. Cam skema jawapan la camtuh.
Lepas je abes paper yang senang tuh lunch dekat MakJah restoran sebelah rumah alumni UTM tuh. Environment dan dishes memang best. Tapi for student the price a bit expensive then Meranti. Huhu. Mungkin sebab de air-cond kan and selalunya yang makan sini staff-staff U n lectures je. Kitorang je bajet staff. Huwhuw. Dan nak dijadikan cerita Fesko51 sebelah MakJah je. Menapak la kesana, time matahari tegak camtuh xramai mana pun orang. Panaskan, kitorang je yang semangat nak jadi ikan kering dan sanggup berkelecak dalam Fesko. Booth memang banyakkk sangat. Tapi takde pe pun kelainan. :( still the same, tudung, jersey, otak2, sup gear box, kain ela, etc. And a…

Last year question for Professional Practice 2

Image
Esok paper PP2.
Wish me luck!
3tahun berturut-turut soklan yang sama keluar. Semoga tahun ke 4masih sama! ;)
Jum study!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Festival Konvo 51, UTM

Assalamualaikum.
Hai
Harinih start lah Fesko51,UTM
Dan open ceremony malam ni artis jemputan is Anuar Zain nokss.
Pakkan la esok aku de paper kalau tak mungkin aku pergi serbu nak tengok jejaka idaman malaya tuh.

Macam biasa, Fesko typical yang bniaga jual baju, tudung, jersey, otak2, charkueteow, sup gear box. Too cliche.
Aku tak terjah lagi Fesko kali nih. Maybe ada yang lain. *MAYBE*

Tuh saja nak gtaw. Tuh jalan Skudai petang tadi dah jammed dengarnya. Mungkin gara-gara Anuar Zain nak mari. Papepon, kalau tak tahu nak g mana malam ni mai la dengar Anuar Zain nyayi FREE je noks. Kalau tak free arinih bole g esok lusa.
Fesko51 dari 23Okt-30Okt.
Artis yang de dalam senarai is
-Anuar Zain
-Al-Mawlid
-Abon
-dan banyakkkk lagi!

Kalau nak tahu lebih boleh tengok dekat official fb Fesko51 UTM
https://www​.facebook.com/FESKO51
Kalau nak datang ajak la aku sekali. N kalau jumpa mana2 dlm tuh tegur-tegur la ye! ;)
Adioss.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selamat ulangtahun kelahiran Scorpions

Image
Assalamualaikum Bulan Oktober makin berpenghujung. Cepat sungguh masa berlalu meninggalkan aku yang terkedek-kedek menusuri laluan kehidupan ini. Minggu nih agak serabut sebab minggu Test kan. Soklan senang mood hepi. Soklan susa mood kelaut. Soklan senang jawapan susah, mood ke karaoke! Hahaha
Sekarang dah week seven (7) dalam semesta lima (5) nih. Ya Allah cepatnya masa berlalu. Next sem (6) dah Praktikal. Then sem tujuh (7) nah final year! Seniorita! Then, pakwe kita time tuh is PSM! Sangat romantic tahu dia tuh. Saat-saat nih aku rasa macam kadang-kadang serabut, kadang-kadang rasa enjoy.  Juz betulkan niat je lah.
Eh larii marathon jauh sangat dengan tajuk nih. Seringkasnya ingan ucapkan Selamat Ulang Tahun untuk yang sambut hari tua pada hari ini mahupun bulan Oktober yang blues ini. Selamat ulang tahun perempuan 19 Oktober Selamat ulang tahun lelaki 23 Oktober Selamat ulang tahun lelaki 30 Oktober
Walaupun singgah hanya sementara namun in tersemat kemas dalam diari hidup. Semoga yang t…

1month 4days or 34 days

Image
Assalamualaikum Sangatttlah tidak ku sangka yang nurhawa the greatBerjaya tidak pulang ke rumah selama tigaplohpat (34) hari. The new record since im here! *UTM* Tapi masa yang mama datang jaybe tak termasuk eh. Mama datang jumpadekat Skudai lain sekali dengan aku touchdown dekat pekan kapar tuh. Amatlah terharu dengan kerinduan oleh sanak saudara jiran tertangga. Hiperbolass gilos.


See. Terharu rasa nak balikk je terus mala tuh lepas baca text dari mama. The biggest diff masa aku balik nih is HARGA TIKET BUS DAH NAIKKK! Last aku naik bus dari Sri Putri-Klang  masa cuti sem (bulan June) harga tiket RM33.50 Dan last Friday aku balik same place Sri Putri-Klang harga tiket dah RM37.50 Yang pelik, dari Klang-Sri Putri last sem (around Mei) harga tiket RM35 Yang latest aku dah beli tiket balik dari Klang-Sri Putri untuk this Wed RM40. Wooo, how its can be? Makin kuranglah aku nak balik Kalau last sem aku balik rumah sebulan 2 kali, kali nih nak balik sebulan sekali pun aku masih berkira-kira nih. =_…

wordless Wednesday.

Image
bintang dan bulan 3 Zulhijjah 1434H di G18-Kolej Rahman Putra,UTM, Skudai.

Food Review: Mini Takoyaki, Tutti Fruity, Jusco Tmn U, Skudai.

Image
Assalamualaikum. Ha, nak la sharing-mering dengan korang. Lelebih lagi bagi rakan taulan yang full time student dekat UTM, Skudai. Bukan apa benda baik kan, tak salah nak mering-sharing. *ahakss* Amaran bagi yang tak mengenali apa itu, “TAKOYAKI” sila click *sini* (pengenalan) kalau dah tahu skip/ abaikan je bahagian nih. Hahahahaha

Yang area Skudai, lepak JJ Tmn U amatlah macam kedai mamak sebab dekat nak up sikit dari ayub dan arked yang sedia ada. Jump to the main thing, aku telah meraskan keenakkan TAKOYAKI yang ada dekat Mini Takoyaki yang merupakan salah satu produk keluaran Tutti Frutti. Walaupun aku yang pernah belajar Business Management tak dapat nak serap sangat perkaitan yogurt dengan takoyaki. Tapi disebabkan rasanya yang masyukk. Terpaksa aku serap jugak yang Mini Takoyaki nih salah satu produk Tutti Frutti. Mini takoyaki nih di jual pada set 4pieces RM4.50, dan 6 pieces RM6.00. perisa yang ditawarkan octopus, ham & cheese, crab. Kalau kakikaki yang layan makanan Jepun/…

Permulaan Oktober.

Image
Assalamualaikum Alhamdulillah bulan Oktober kembali lagi. Dan selesailah sudah 30 hari dei bulan September. Permulaan bulan ini di mulakan dengan sebuah lembaran baru yang lebih positif dan berinspirasi.
Sudah lama aku cari dan cari. Akhirnya milik aku juga sebuah buku yang diinspirasikan oleh Prof Dr. Muhaya Mohamad. 


Seorang pakar motivasi dan doctor mata yang aku adore. Setiap butir bicaranya memberikan semangat baru, aura positif dan menyedarkan.
Doakan 40 hari yang akan datang aku akan jadi Insan Baru ! J aku dah cuba pakai socks. Doakan aku terus istiqamah dan bertambah dekat ke jalan Allah. Amin.


Kalau ada masa boleh dengar segmen Dr. Muhaya dekat Ikim.fm setiap hari rabu pagi. Bersama-samalah kita menjadi insan yang cemerlang dan ber-aura positif. ;) 




semua pics di atas adalah ihsan Mr.Google.

tahun tiga.

Image
Assalamualaikum
Waaa, dah bersawang bawang! Semua mesti macam dah boringkan dengan ketidak konsisten-an aku yang hapdet blog.untuk penggetahuan semua aku dah officially 3rd year student in degree of Quantity Surveying.*clap* *clap* *fireworks* Ya Allahcepat gilos masa berlalu. Sangat pantas, tapi tiap kali nak masuk sem barulepas cuti panjangggg mesti ku merengek2 dengan pama xnak balik ke bumi USS (United State of Skudai) hahahaha. Motip sangat nak type USS. Hahaha.
Tahun ke tiga di USS aku kelihatan matang even baby face! *jugekk* Awal2 sem nih agak hectic bagi aku. Sebab officially this is the first year aku duduk blok jauh! *sangatt* dulu dari 1st year sampai 2nd year dekat blok idaman, G09 Kolej Rahman Putra, UTM. But! Now yeah I’m here now G18 wooo dengan peningkatan sebanyak 100% gittu. Jarak dengan fakulti B11 dengan blok aku ambil masa hampir 10 mint berjalan kaki medium speed. Kalau de kelas dekat B12/B09 dalam masa 13-15 mint. Gagah tak gagah la jugak aku sem nih.
Awal-awal s…

Cerita Raya 2013 #HaiderFamily

Image
esok bulan Syawal melabuhkan tirai walaupun lambat aku nak update entry pasal raya still dikira la ye! :)
tahun nih merupakan tahun ke-dua beraya di rumah sendiri.
tapii yang sayangnya sudah dua tahun berturut juga tak dapat solat hari raya.
dah jadi orang tua kan, eh maksudnya TANGGUNGJAWAB umur still muda belia ok!  lets scroll down picturesss ye! ;)










lepas dah kenyangggg duit raya time!  :D





nih je yang ada pagi raya tuh. dalam pukul 11 maklong, makngah, pokteh baru datang masa nih xde gambar. huhu
in conclusion, raya tahun nih tahun raya yang paling hectic! hectic-hectic pon duit raya masih di poket. huhuhu
walau bukan syawal pun, jari nih nak menghulurkan se10 doploh pon bole jari menghulurkan salam kemaafan. kalau ada yang terkasar, terguris, terhiris apa2 yang nurhawa dah lakukan.
semangat baru bulan September! :D

peringatan untuk diri sendiri juga.

Image
dan apabila lelaki menyentuh wanita yang bukan halal  baginya dengan tanpa segan silu bukannya membimbing,  maka ingatlah dia bukanlah lelaki yang baik untuk di nikahi. 

Muhasabah yuk dan berhijrah kepada yg lebih baik. Semoga Allah sentiasa permudahkan.