Posts

Showing posts from November, 2013

Seminggu muka senget.

Assalamualaikum New Update untuk cara rawatan muka senget sebelah ENTRI INI
Sebenarnya ada dua tiga entry dalam draff tuh umtul di publish-kan. Xpela, still need edit it before split out. HaHa
Sebenarnya nak bagitahu ni, tak kesahlah korang nak tahu ke tak. Dah seminggu aku dekat rumah under mama's treatment. Sebenarnya aku di-sahkan menghidap Bell's Palsy. Masuk pagii nih dah 10hari aku camni. Keadaan aku tidaklah teruk tidak boleh berjalan, or melakukan aktiviti harian seperti biasa. Cuma kualiti dalam melakukan aktiviti tuh yang terjejas.
Let's say, kalau makan aku tak boleh sangat nak makan nasi, sebab dari partikal sebutir beras tuh nak jadi lebih kecil untuk dihadamkan aku hadapi masalah sebab ianya akan selalu terkumpul dibahagian kiri mulut dan ianya amatlah tidak menyelesakan. Tapi kalau partikal besar macam buah2 sayur2 ke masih aku boleh hadap asalkan bukan sekecil sebutir beras. Selain itu, kalau aku nak ambil wuduk keupayaan untuk berkumur2 tidak begitu menjadi…

Digi Murah

Image
assalamualaikum.

zaman sekarang nih mana-mana pun nak guna internetkan nak Whatsapp, Line, WeChat, Viber, BBM. nak update status dekat facebook la, twitter la, Path la. macammacam lah.dan kadangkala tanpanya kita cam de lost sikit la.
sikit jela tapi. huhu

apa kata korang click >> DigiMurah <<
Call and text your Buddyz™ for FREE – ALL DAY, every day! ha, kan bahagia. walaupun kawan korang sorang dekat UMS sorang dekat UTM. motif sangatkan UTM. hahahaha
see! murah sahaja!
lets click  click click ! :D

aktiviti cuti sekolah adikadik!

Image
Assalamualaikum
Tahun 2013 makin menghampiri penghujungnya. Budakbudak sekolah pun dah start cuti, adik aku dah 3minggu start cuti sekolah. Yela sikolah menengah kan. Awal la cutinya bagi laluan untuk students STPM dan SPM berjuang! Huhu
Aku bukan nya sehat sangat pun sebenarnya, aku sakit gg sebab gg bongsu aku ngegada naj keluar awai. Dan sakit bell’s palsy aku dating balik. Dugaan betul. Dah la parent jauh, kene hadapi sendirian la. Xpela, insyaallah, Allah jaga aku disini. J
Back to the story! Adikadik yang dah start cuti sekolah tapi tak tahu nak buat apa ce click
CHIPSMORE
tapi kene pastikan lah yang computer ada internet connection
yang bukan budak sekolah pun boleh. Bagi akak2 abg2 yang stress esaimen makin nak ujung sem makin banyak esaimen tuh boleh je main se-pam dua tiga pam main. Xsusah pun Bila dah click Dia akan keluar camni kalau yang belum register tuh register je. Bukan susah pun.
Kalau shooping online boleh, takkan lah main game pon xbole. Motif sangat.
click http://www.chipsm…

Haidah's love joke.

Assalamualaikum

Short love joke

Mama cerita suatu hari
Mama panggil papa.

"Darling, darling"
"Ye, nak apa?", papa jawap
"Abg ni tak romentik la. Jawap la ye honey", kata mama
Ok kita buat sekali lagi ye.

Mama: "darling, darling"
Papa: "ye honey-dew"
-..-

Hahahaha
Berdekah aku gelak mama cerita
Macam chomel je, macam chomel je.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Perancangan Cuti Semesta #5

Image
Assalamualaikum Pesta Cahaya datang lagi! Semalam meriah sangat dengan bunyi mercun meraikan perayaan Devali. Semalam 1st day sem break aku berjalan dengan smooth dan kacak. Aku habiskan masa dekat rumah sahaja. Semalam 1st day sem break macho dengan Hujan| Tilam hempuk| Makanan sedap| Perfecto! Semalam lunch dah membahagiakan, masak lemak tempoyak ikan patin, kalian ikan masin, sotong halia. Memang daebak! ;) dan semalam kelas Teknokrat yang sangat “seronok ”telah bagi hadiah Devali sebab class cancel last minute! HaHaHa. Memang meroyanlah budak kelas aku. Niat tak nak poteng kelas En.Mokhtar dan support dia last-last korang yang kene balik! HaHaHa. Takpela. Kalau korang balik sama macam aku hari Khamis mesti SriPutri tuh sesak. *motif sangat title nak guna word perancangan*HaHaHa
Dah boleh kot kalau aku nak list down-kan WishList Sem Break yang ke lima (5) kali nih. Let’s scrolling down!   1)Merasai kenikmatan iPhone5s/iPhone5c 2)Refresh room decoration:  repaint rangka katil/cermin, kemas…

Macam cantik je, macam shomel je.

Image
Assalamualaikum.
Maaf dikesempatan ini malam tadi tak berjaya nak update wishlist sem break xtvt. Tapi 1st wishlist da fulfill!
Let's swag!




Tapiii aku pelikkkk sangat malam tapi Machine Store lenggang angat! Xpasti dah malam or what
Sangat cun ok iPhone5s nih. Thin. Compact. iSight. But slack, Expensive! *for student like me* sampai sekarang terasarasa lagi dekat tangan. :3
awak hantaran kita nak yang iP5sGold bole?



Semalam layan Tom Yung2, tak best *for me* macam cartoon angat! Tetiba geng moto datang ramaiiii sangat tanpa mengetahui geng mana dan tujuan serang si Kham tuh. Banyak scene yang aku tak puas hati! Aku ag suka OngBak tuh.

Selepas subuh tadi aku sambung tengok RM167 sisa masa aku tengok dalam bus semalam. Mapa cam biasa, g breakfast luar. Aku siap gelakgelak tengok gelagat KwangSoo tuh mama masuk. Sebelum tuh, aku text mama "mama breakfast mana?" Dengan harapan nak menyantap Bakso. Back to the story, mama dengan muka dan nada gumbira ceria. "K…