Posts

Showing posts from December, 2012

tahun 2012 bagi aku . .

Image
assalamualaikum
alhamdulillah selesai suda study week aku yang aku habiskan di rumah pakcik aku damnn, buku aku jauh aku campak  even aku datang uma pakcik aku nih bersamasama buku tercinta. dapat la selak sehelai dua. :)
tahun nih bagiku amatlah mencabar family aku sekeluarga namun apa yang paling memberi tamparan bagi aku adalah kehadian bulan julai sebelum nih bulan julai ini lah yang aku dambardambar serta ternantinantikan sebab nak tunggu hadiah dari my parents and friends also dari  si dimple! ;) tapi telah dua tahun berturutturut pada bulan julai berlaku  kematian pada bulan julai. ye kematian. ye ajal itu rahsia Allah namun ianya telah memberikan tamparan kuat bagi aku se-family
tanggal 3 julai 2011  aku kehilangan nenek aku. ada aku ulas sedikit pada entri ini.
kemudian pada tanggal 2 oktober 2011 atok aku nikah baru :) nih pic ny . . . .


sebagai isteri

Image
assalamualaikum
aku terberangan kalau aku jadi isteri suatu hari nantiii . . . . . aku nak jadi isteri yang superdupper power bagi family aku :) insyaAllah aku nak suami aku anggap aku sebagai akauntan dalam family biar aku aplikasikan apa yang telah aku pelajari selama nih agpon, aku dah biasa buat moneyflow in and flow out aku dah aplikasikan dalam kehidupan aku seharian.
aku tak pasti lagi nanti dah married  aku nak ber-kerja atau jadi surirumah sepenuh masa tapi dalam minda aku aku ingin berkerja tapi mungkin dirumah sahaja bagi aku biarlah anak-anak aku membesar depan mata dan berada sentiasa dengan aku *ehceh, ayat macam dah anak 4orang hahahahaha
suami aku gaji je dia bagi aku semua duit gaji dan bahagi kan  segala keperluan rumah, anakanak, dan segala bill saling berborak tentang bill, perbelanjaan harian yang makin meningkat, keperluan rumah yang diperlukan kiriman duit buat parent jua tak dilupa.
eh, tapi xla gempak dan se-detail gamba at atas nih. -.-' 
seterusnya  bag…

terisinya hati ini.

Image
Assalamualaikum
Alhamdulillah hari ini aku masih berada di rumah pakcik aku. Hamboi dah bermastautin ke? Huhuhu Kalau ye pon ape salahnya kan?
Si dimple tanya: "aik, kenapa tak balik ag? Aku menjawap saje je. Nak balik utm pon xde feeling ag,"  hamboi Balik uma xnak, lepak-ing uma makcik ok pulak. Aku ada alas an aku sendiri kenapa xnak balik.
Antara sebabnya, aku malas nak balik agpon, buat apa aku balik kalau aku hanya membebankan parents aku, Agpon lately nih communication among us not so good. Aku tak tahu mana silapnya, Namun aku tidak senang dengan keadaan itu Bagi aku biarlah aku duk je jB nih Dari terus menyakitkan hati parents aku Bebankan masalah dorang yang sudah sedia berat Law aku balik umah sudah terangteranglah aku akan hangout dengan si dimple And my super bff yang dah lama gila xjumpa! Eh, lama ke?
Btw, aku hanya jalani jelah masa study week nih kat rumah makcik aku nihxla jauh mana At Bandar seri alam je Semua cousin aku sedang bercuti sekolah so aku xla …

funny conversation of us

Image
assalamualaikum :) hype ! hype!

tentang si masin sijantung hati

Image
assalamualaikum
.::salam sejahtera::.
ok, ce u olls teka aku at mana sekarang? rumah tercinta? bilik terperuk? nope nope salah saya berada diumah pakcik saya! ::bandarserialam::
"eh ada aku kesah ke noks?" 
abaikan segala bisikan syaitan itu.
ok, my entry now wanna to said about someone who? my mum? my dad? my lil.brother? my granddad? nope nope
here i wanna to share about someone how are so salty (simasin) eh sape tuh? eh awak la  si dimple (lesung pipit)
nama si masin saya aznurarifazman kami dah kenal hampir  5tahun
macam macam yang telah kami lalui dari remaja hingusan hinggalah dewasa tampan berkaya *sambil kaki silang tangan at bawah dagu.
kenapa saya terus bersama dia walau pahit manis yang telah berlaku dalam hubungan kami? terpisah dari aku matrik at perak,  sampailah aku buat degree at johor.
kalau nak diungkapkan dengan katakata  xterkira ingin aku coretkan namun yang pasti jatuh bangun dalam jalani hidup ini dia setia bersama aku kala aku senang kala aku sedih  *nag…

kelebihan hari sabtu dan ahad oleh para student !

assalamualaikum
hephep . . yeahhh, actual arini aku xde plan pape pon, selaen bermalasmalasan dibilik  online,  stalk orang,  tengok muvi, baca belog.
eh, kenapa pula kau bermalasmalasan wahai  nurhawahaider? eh suka hati aku laaa.
-.-' ok, abaikan fake conversation tuh.
sebenaknya, aku bermalasmalasan at bilik sebab, geng kelas memasing dah pulang ke hometown memasing ber-studyweek ah, hosemmmmnye pulang! >.< so, nak balas dendam lah nih aku bangun pagi, tido balik, bangun, tido, bangun, tido. dan sampai aku xingat berapa kali aku bangun dan  tido semula. \ hahahahaha.
keadaan matahari yang sudah tegak diatas kepala kemudian dalam ketika aku ber-lumutlumut atas tilam  tetiba zila ketok pintu  and said, "hawa, aku nak g makan gan kak long nak ikot x?" bila dalam hati dah ber-niat nak bermalasmalasan at bilik  melumutlumutkan tilam so, aku jawap pertanyaan zila dengan endah xendah.
and here, we jump to chapter 8: kami sudah berada didalam Johny's :D sedang menuggu …

20.12.2012

Image
assalamualaikum . .
alhamdulillah semalam 20.12.2012
rancangan kami sekelas nak wat bacaan yassin berjalan lancar sangat seronok dan meriah . .
thanks tok dr.fara diva n dr.muzani yg sudi belanja nasi beriani shahab memang terbaekkk~~~
dalam hidup berperantauan nih kenalah pepandai jaga diri dan alhamdulillah aku dimurahkan rezeki dikelilingi  dengan sahabatsahabat yang baik.
dalam kita bergaul aku dapat merasakan  kebesaran ciptaanNya manusia dengan  pelbagai kelebihan dan kerenah SubhanaAllah
semalam jugak de sorang sahabat ni sambut  ulaang tahun dy . . sana helwa kak fana ~~ :)
btw, rumah n kerete dr.fara memang memberi inspirasi dalam menghadapi final exam yang akan datang nih.


dalam meniti usia ini ia akan menjadi sebahagian dalam memori kita bersama . .
wassalam.
xoxo,H #IstanbulAkuDatang


pengubat~

assalamualaikum
ketiak ketika menaip ini kita suda hampir berpenghujung tahun 2012 tahun yang penuh dengan warna warni yang banyak pengalaman mengajar dan memperkuatkan diri
tak kesah la tahun 2012 ke 2013  or 2019 ke 2020 apa yang penting apa yang telah kita isi dalam hidup kita sesungguhnya berada di dunia ini hanyalah persinggahan.
semoga umur yang panjang ini dipenuhi dengan ibadah kepadaNya dan memcari bekalan untuk bertemuNya.