Posts

Showing posts from February, 2015

Bersubway

Assalamualaikum.

Kombinasi filling chicken ham+salad+tomato+bbq sos+honeymustard. Was osem!

What's ur filling make ur day? Let's share!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rawatan #NHHealth dalaman

NH sedang melatih diri untuk menulis dan  mengluahkan apa yang NH rasa dengan kata-kata bukan hanya terperap  dan terpendam dalam diri/hati. memandangkan NH sedang menjalani terapi. segala apa yang NH bayngkan dan angan-anagna kan dinasihatkan untuk diluah andai sukar untuk dikongsi bersama dengan oang sekeliling meluahkan melalui penulisan adalah disyorkan.
semesta akan datang NH sudash berada pada semesta akhir di UTM namun NH sangkut 2kredit yang tersadari. kredit ubntuk semesta depan limit 17kredit dah penuh.  Ya Allah, permudahkanlah. NH nak graduate nak pentas sama-sama dengan kawan-kawan kelas yang lain. Naik semsta ini jugak NH perlu siapkan bab 4 dan bab 5. dan berkemungkinan bab1 sampai bab 3 semesta lepas kena edit bulk! NH masih belum interview firm yang berkaitan dengan tajuk NH. NH tahu, NH sambil lewa, NH tak bersungguh, NH perlu buat sesuatu agar semesta akhir NH tak akan menjadi mimpoingeri!
esok cadangnya lepas subuh lepas mama papa pergi kerja NH nak kemas-kemas ruma…

Monday blues?

Image
Assalamualaikum.

Sejak cuti semesta nih. Tugas memasak dah jadi rutin sepanjang cuti tapi masak masa mama tade dekat rumah jela.

Menu harini, Kari Ikan Tongkol Bujang.
Hahahahaha. Nak jugak mention bujang.

Ramuan.

5potong ikan (NH guna tongkol)
1bulb bawang merah
1ulas bawang putih
3 tangkai daun kari.
Minyak untuk menumis
2 1/2 sudu besar serbuk kari
1 sudu kecil serbuk kunyit
500ml air(air panas, cepat sikit siap)
2senduk santan (150ml, 1/2 santan kotak)
asam jawa
Garam dan gula
1sudu kecil Biji sawi
Bendi or terung(optional)
Tomato(optional)

Cara-cara.
Mayang bawang merah halus serta bawang putih(NH ketuk je bawang putih) dan tumis sehingga naik bau dan bertukar warna bersama daun kari(campak sekali dengan tangkai pon bole)
Masukkan serbuk kari+air sedikit. Masak hingga pecah minyak(minyak naik atas rempah) dan masukkan serbuk kunyit dan biji sawi. kemudian masukkan ikan dan air.
Tunggu mengelegak dan masukkan santan, dan perasa(garam+gula) serta air asam jawa. Masukkan bendi, to…

Sembang zero to hero

Image
Assalamualaikum

Hujung minggu anda diserikan dengan apa? Luangkan masa yang ada untuk orang tersayang. Luangkan masa untuk keluarga dan adik beradik, anak-anak mahupun sanak saudara.

Pembukaan Liga Super Selangor lawan Terengganu. Terengganu menewaskan Selangor 2-0. Ini kerana adik aku pergi tengok match. Huhuhu. Sanggup dia naik bus dengan geng Ultras ke Terengganu. Die hard fans la konon. Aku perati tiap kali adam pergi tengok match mesti kemenangan tak berpihak kepada Selangor. Namun adat permainan ada kalah ada menang. Semua itu hanya kebetulan. Tahniah Pasukan Malaysia menang Sepak Takraw menentang Thailand setelah hampir 10tahun tidak menjuarainya.
Menang atau kalah hanyalah gol bagi sesuatu yang kita lakukan. Yang penting kita buat apa yang kita minat, dan buat yang terbaik untuk itu.

Untuk mengurangkan sakit setiap bulan bagi wanita? PMS? Melancarkan penghadaman serta menghilangkan kebas-kebas. Ostematrix jawapan bagi masalah anda. WA laju2. 011-23524179 NurHawa. Sila tamba…

Testimoni set pengantin

Image
Assalamualaikum.

Saja nak share kesan pada diri sendiri. Setelah amalkan(ada skip2 jugak) set pengantin shaklee yang jimat RM88 tu.

Hasil daripada front camera Asus Zenfone5. No filter. No edit. Natural Lighting around 10am. Sedikit lip balm, eye brow liner, thin layer foundation.

Nak cantik pada hari bahgia anda? WA laju2. 011-23524179 NurHawa. Sila tambah +60 kalau dekat WA anda tak keluar number tersebut. Salam sayang. Salam cantik
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sparkle sharing motivation

Perkongsian daripada shaklee family sparkle tersayang. Semoga singa yang lama tidur terjaga. (Diri sendiri)
Baca dengan minda yang tenang dan ikhlas.

Let's.
.
.
.

Semalam kena drill kaw kaw, hang nak sangat kaya pasal apa??
.
Mula-mula saya pun konfius..
.
Erk, kenapa ya?
.
Contribute to others, motivate people, semua itu hanya surface.
.
Cari sebab, KENAPA nak sejuta??? (sejuta ni contoh
.
Tips nya: Cuba fikirkan seseorang, boleh jadi org tersayang, boleh jadi org yg kita benci sebab perlekeh kita
.
Kita nak buktikan kat siapa?
.
Kalau kita berjaya dapat sejuta nanti, kita nak bgtau siapa dulu?
.
Ambil masa utk fikir.
.
Kita nak siapa bangga?
.
Kita paling nak siapa menitik air mata melihat kita berjaya?
.
==> Wajib kena tahu, KENAPA kita nak sangat dia ni jadi orang pertama tahu kita berjaya?
.
Kalau mak kita, mungkin sebab dulu kita selalu susahkan mak, mak gadai gelang emas semata-mata nak belikan Laptop utk kita masuk Universiti.., kita tak tahu se…

Sparkle motivation shared. #Shaklee

(Jadikan kesukaran yang allah kurniakan kepada anda,faktor untuk anda maju setapak ke hadapan)
-----Ada 842 orang business leader dalam group Jutawan.
Bulan ni insyaallah bertambah lagi boleh cecah 1000 org insyaallahAda beberapa orang yang tanya saya
- kak,baby saya kecil lagi,mncabarnya nak naik rank
- kak, suami saya tak support
- kak, kerja kat ofis bertimbun crmana ni kak nak naik rank
- kak, saya takde downline yang hebat,cemana naik rank
- kak, famili saya sume tak support
-kak cemana nak buat ni nak blajr nak keje nak biz.Itu sebahagian sahaja. Saya bukan nak cerita topik cabaran.Saya bukan nak cerita topik alasanTAPI saya nak beritahu anda semua, ANDA BERTUAH kalau anda salah seorang seperti aduan2 keluhan di atasPercayalah,bahawasanya 841 leader yang ada sekarang, tak kira lah rank apa sekalipun SEMUANYA ADA CERITA dan cabaran HEBAT. Dan cabaran hebat diorang tu lah yg menjadikan mereka seperti hari iniKalau anda rasa penat tertekan buat bisness sebab ada baby kecik.. Sebenarnya kes…