Posts

Showing posts from January, 2017

Sabtu ke dua bersama

Image
assalamualaikum

Selamat hari sabtu, apa aktiviti korang?


pre-posting entry panjang!

Image
Ya Allah berikalah aku kekuatan dan kerajinan dan tekun.
nak up entri panjang untuk tahun 2017 nih
edit gambar sahaja dah berhari-hari
hawa rasa sangattt penting entri tu.
nah kita break kejap

Apa itu Landmark Study?

Image
Tetiba pulak terajin nak update blog.
sementara internet tengah laju nih, kita layannkan aja ye ha siapa tahu Apa itu "Landmark Study"? Hah, meh haw nak share apa ke benda lah "Landmark Study" ni... Dari siang tadi hawa bebel pasal landmark study ni. FYI, "Landmark Study" ni adalah kajian yg dibuat dalam tempoh masa yang panjang iaitu lebih 20 tahun. Contoh kalau kita buat experiment tentang sikap anak di rumah. Kita kumpul data dari anak tu umur 1 tahun sampai lah umur 20 tahun. Hah, dapatlah satu landmark study . Landmark Study ini menunjukkan tahap kesihatan, tahap Nutrisi & "dietary supplement usage patterns" bagi golongan: 1) yang tidak consume any supplements  2) yang consume other supplements selain Shaklee
3) yang consume supplement Shaklee

And you know what.. The results is amazing untuk mereka yang mengamalkan Shaklee lebih 20 tahun! "Landmark Study" ini adalah satu seumpanya di dunia yer.. Dan Shaklee satu-satunya syarikat s…

11 of 365days

Image
assalamualaikum,
Alhamdulillah dah  11 hari di tahun 2017!
Ya Allah cepatnya masa berlalu.
dan sepatutnya harini adalah hari ke-3 program detox cik hawa bagi tahun 2017.
Dan tak sangka cik hawa detox hampir 3 siri bagi detox tahun 2016.

banyak perbezaan dan kesan kebaikan yang cik hawa terima
antaranya yang palinggggggg ketara adalah PENURUNAN BERAT BADAN dan PENGURANGAN INCI. Rupanya berat cik hawa selama nih over weight berat dosa toksin ye rupanya. Dan rasa nak buang semua baju nak beli baru sebab rasa macam pakai baju pinjam! huhu. Tapi Alhamdulillah cik hawa masih waras.

Selain daripada tu, cik hawa HILANG CRAVING (MENGIDAM/TERINGIN) macam kalau dulu stress or PMS je nak makan coklat la, makan aiscream la, makan kukis la makanan berminyak la.
sekarang Alhamdulillah pallet dah ok. Makan apa yang ada dan cuma ada, "eh lamalah tak makan ni/itu..." Dan kalau dekat newsfeed Facebook atau Instagram atau media sosial yang lain sedamg viral makanan dulang western la, keluar ceng…

Food Review: Hasaniko Turkish Healthy and Vegan Food.

Image
assalamualaikum, dan selamat membaca! semoga apa yang hawa share ni akan memberi manfaat dan sedikit idea untuk korang. Ok, hawa tak pernah makan apa-apa makanan turki sebenarnya dan tak pasti dekat mana kekuatan untuk mencuba makanan turki ni. Hawa suka makan, makanan dan masakan. Kalau dekat rumah memang Asian Food Channel (703, AFC), L TLC  (707) sentiasa kegemaran hawa la selaindaripada channel 391 (KBS! Korean channel!). Memang masakan Italian, Chinese, Mexican, dan sebagainya pernah la tengok cara, step masak dia dan KOFTA antara yang hawa pernah dengan dan tak pernah nak ambil port sebab macam tak tempting sangat. huhuhuhu. acah-acah omputihh je.
ok, pembukaa tahun 2017 dapat lah hawa merasa makanan dari bumi Turki. tak pasti nama dia apa yang sebenarnya tapi lebih kurang. Bulgar Kofte Cogi. First impression, memang akan tak tempting! sebab warna dan rupa bentuk dia. dan hawa tertarik sebab slogan dia HEALTHY AND VEGAN FOOD. Alhamdulillah kesedaran mengenai kesihatan sudah makin w…

Selamat tahun baru 2017!

Image
Assalamulaikum,  Alhamdulillah masih Allah pinjamkan hari ini untuk kita semua 365 hari di tahun 2016 telah tamat banyak yang telah Allah hadiahkan dan tarik nikmat keatas hawa dan keluarga. walau apa pun, azam 2016 ada yang sudah tercapai dan sipi-sipi nak capai tapi  belum rezeki yang sesuai. nanti hawa share ye apa yang berlaku dan berlalu
Salam Maghrib awal waktu