Posts

Showing posts from January, 2012

preview xtvt semasa cutti ! :)

Image
assalamualaikum
alhamdulillah , selesai suda dengan jaya-nya program khidmat masyarakat KEMBARA '12 yang dikendalikan sepunuhnya oleh JKM KRP 12/13  dan banyak bantuan dan tunjuk ajar oleh penasihat program,  akakakak serta abangabang yang lebih berpengalaman . . jutaan terimakasih !  ^^Y *winkwink*




banyak sanagt yang aku pelajari
kita kena ber-syukur sangatsangat !
:)

alhamdulillah

puas jalan
puas makan

.
.
aku pon terbang pulang ke rumah
sesampai je
esok nye papa ajak naek cameron
:)
follow je
:D





puas sangat !
even at sane jammed dengan timbunan manusia
namun dengan kehadiran @pamada di sisi
aku BAHGIA !

thanks also too my aunt ,  my cousin . .
my sweet granny
.
.
.
.






#tanpa mama, papa, adam . . nur KOSONG  thanks Allah lets them be mine

aku bahagia dengan cara aku !

Image
assalamualaikum :) alhamdulillah selesai suda exam tok sem 1 :D

last pper 16 Januari 2012 9am-11am
:)














17 Jan 2012 salah 1 dari wishlist aku tercapai ! ! :) eh no bape? no 2 :D .  . .
permulaan 2012 yang baik

18 Januari 2012 masih di UTM -_______-" menjalankan gerak kerja bagi program khidmat masyarakat KEMBARA '12 di selatan negeri JOHO .


aku pelik bila kita ber-sahabat tak kira la dengan sama jantina atau berlainan jantina perlu ke sebab kita ber-kawan di persoalan dan harus dipertikai?
come on laaa . . dulu tyme kau kecekkecek kau de xckp at kwn kau yg ingus meleleh tuh "awak, kawan laa dengan kita. Kita maen atromenatromen samesame. tuh je" per-sahabatan itu bukan mengira itu semuaitu per-sahabatan menunjukkan sejauh manakita mampu ber-samasama mengharungi sukadukapenat bersama
saat menangis, dipinjamkan bahu to let go air idung kau mem-basahi bahu kawan kau,
saat suka, dihamburkan air liur kau at muka kawn kau,
saat xde duet, makan kongsikongsi tapi kau makan semua nasi bungkus tuh,
saat sh…

budak selekeh di-UTM

Image
Assalamualaikum
Ttibe tyme study ter-pk . .
Cam best ye law exam week nih = bajukurung week J
Sebab?
Suka hati aku laaa . .
-______-“
*kalau cam tuh baek toksah tanya an . .
Bhahahahahaha


Semalam = Jumaat = Friday
Yup . . ha’ah semalam = Jumaat = Friday
So what?
Nak koba nih . .
Semalam aku g pasar malam . .
Motif?
Beli makanan banyakbanyak laa . .
Pergi ber-5 . . bersama jiran tetangga . . naek kete pengerusi JKM kauu . .
Kau ade?
Hahahahaha . .
Sebelum pegi tuh mam kol . .
Cam tawtaw je aku nak merayau
=.=”
Mama pena cakap ‘naluri ibu nih selalunya betul dan kuat’
Ok, fien [fine] . .
Dalam conversation tuh mam de ckp . . .
“ha, jangan beli makanan banyakbanyak nanti lepas makan tido, bila tah nak belajarnya”
Huhuhu . .
Ok, mama sangat faham akan habitat anak dia . .
“mama kenal nur dari perut mama selama 9bulan kak . .”
Ok tuh laa ayatayat touching yang akan mama utarakan . .
Huhuhu
Okokokokok
Berbalik pada cite asal . .
Ha, aku g pasar . .
Ha’ah . . aku sangat teruja !
Yup. terujaaaaaa!
*Sambil bukak mulut besaqbesa…

SIRAH PILIHAN : Keajaiban Suara Usaid.

Image
Assalamualaikum



Diceritakan ada seorang sahabat bernama Usaid
yang mempunyaisuara yang merduterutamanya
ketika dia mengalunkan ayat suci al-Quran.

Kebiasaannya, dia membaca al-Quran pada waktu malam iaitu selepas anaknya tidur.

Pada suatu malam, bacaanya agak berbeza daripada bacaan malam-malam sebelumnya.

Ia sungguh menyayukan hati dan perasaan sesiapa yang sahaja yang mendengarnya.

Sedang dia khusyuk membaca, tiba-tiba telinganya menagkap bunyi bising di luar rumahnya iaitu bunyi jeritan kudanya. ngeekkk  . . ngekkk . .

namun, dia tidak mempedulikanya bunyi tersebut malah meneruskan bacaan daripada surah al-Baqarah. semakin lama, bunyinya semakin kuat.
"apakah yng telah menganggu kudaku pada waktu malam-malam begini? mungkin ada sesuatu yang telah berlaku. Tetapi, biarkanlah," fikirnya dalam hati. dia pun meneruska bacaanya dan berharap agar kudanya berhenti daripada membuat bising. namun,
semakinlama bunyinya semakinkuat. dengan perasaangelisah dan ingin tahu, dia menjenguk kudanya daripa…

Bercinta biar 1, Berkawan biar 1,000,000.

Image
Assalamualaikum
:: kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::


Alhamdulillah 1st paper [UHAS 1152] telah selesai.
Aku agak pelik bila pihak U buat exam at DSI [Dewan Seri Iskandar]
-_____- “
Tapiii enjoy je laaa
Alhamdulillah paper tadi sukses jawab J


Dah ber-study week nih hari pon serabot aku xhingat !
Hahaha
Ok, hari nih hari JUMAAT
J
Sebab aku serabot?
Sebab selaloo nye ari senin jew pakaibaju kurung . .




Puas dah mengintip?
Ha?!
Hamboiii . .
Salam jumaat J



Wrote by : NURHAWAHAIDER

selamat selamat selamat :)

Image
assalamualaikum
:: kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::
alhamdulillah kita masih di panjangkan usia dan diberikan kesihatan untuk hari ni
dah lambat k nak wish? "selamat datang 2012" :)

waah waaaah suda tua ! zaman belasan tahun telah ku lewatiiii #cetttayat!!

tahun nih agak sepecial sebab? ambang memasuki 2012 aku bersama warga SELANGOR (shahalam) menyambut dengan persepsi yang berbeda dengan kebiasaan nya . . GeMs :) idea kerajaan SELANGOR dalam menjadikan SELANGOR negeri berkebajikan dan melahirkan generasi impian :)
lets cekidout




nih je mampu sonyericsson aku lahir kan :) galaxy aku xsampaisampai lagii :)
tanggal 12:00:00 asmaul husna menyambut 2012 doa penyambutnya . .
sangat berlaenan

azam aku dlam ber-blogging ialah MATANG ! JUJUR ! LANTANG ! :D
so, lepasnih dengarlaa cacimaki aku :)


selamatulangtahunNURHAWAHAIDER yang ke-4 di UTM
tata