Posts

Showing posts from April, 2014

Ubat masalah sembelit

Image
assalamualaikum
korang pernah tak raasa macam susah nak ke-toilet? rasa perut sebu je sebab dalam seminggu tuh sekali je kita mem'buang'.  sedar atau tidak masalah susah nak membuang hasil makan/minum kita mampu memnyebabkan  -sakit kepala sebab acid dalam perut dah naik -sebu -muka naik jerawat -nafas berbau -eh, kalau melepaskan gas persendirian (kentutt) sah2 dah berbau pekong kenkadang bau acid!  hahahahhahahahhaha
dan kebanyakkan yang alami masalah ini adalah golongan wanita. kenapa? kan wanita ada special yang lelaki takde. salah satunya, mengandung. it is one off the point.
so, aku adalah salah seorang wanita yang mengalami susah ke-toilet untuk membuang  kalau untuk menyelfie (selfie) senang je nak ke toilet. huhu
aku pilih herblax sebagai salah satu supplement harian untuk memudahkan dan macam alarm untuk aku ke toilet date untuk membuang. sebab kenapa aku pilih HerblaxShaklee adalah sebab dalam tuh ada megandungi daun senna. apa daun senna? adalkah ianya seperti ini? . . .
no no no it is …

idea hadiah hari ibu/bapa.

Image
assalamualaikum.. wah 2014 sudah merentasi bulan April. cepat sahaja masa berlalu. sejak ber-praktikal di KASJuruUkurBahan masadan mood macam xkonsistent sangat. ok back to the story, kadang2 dah jadi anak mama dan papa selama 22 tahun akumacam buntu nak bagi hadiah apa. mungkin bukanlah sebanyak 22 hadiah yang besar tapi kalau hadiah birthday mama/papa dah 2, hadiah hari papa/mama (father's/mothers's day) dah 2 jugak, hadiah anniversary 1 je la ken. 1tahun 5hadiah so setiap tahun aku akan rungsing nak bagi hadiah apa. kalau malaih pk belanja makan jela. huhu
mungkin hadiah kesihatan yang kekal dan buat mereka bahagia apa salah melabur sedikt demi kebaikan hari tua mereka. hanya sedikit yang dilaburkan kalau hendak dibandingkan dengan kasih sayang demi membesarkan kita... ;)

Terus terang,aku bukan lah seorang yang mengamalkan pengambilan susu setiap hari secara konsisten. Bukan tak pernah beli susu, macam-macam susu aku beli.HL,anlene, macam-macam lagi lah.

Masalahnya aku selalu lup…