Posts

Showing posts from January, 2014

In love with you, 2406days.

Assalamualaikum Hari nih (22/1/2014) senarai tampal dah lengkap dengan gred semua subject ada yang aku target dapat ada yang lari sikit ada yang terjun sungai Klang namploh (60) kali. Senarai tampal yang aku target lari terjun Sg Klang tuh agak mengecewakan aku dan berjaya buat aku menitiskan air mata saat aku nak keluar dengan AAA. :’( malu ok nangis depan (tepi) dia. Even dah lama kenal. Dia siap tak tahu nak pujuk macam mana. Ada ayat yang dia buat, “eh, tak pe la lain kali buat lagi yang terbaik” Others, “redhalah, dah buat yang terbaik kan?” ....“Ee, kalau susah sangat berhenti je la belajar kita kawin” ok, ayat dia yang last tuha aku speachless.dan aku berhenti menagis untuk elakkan dia bagi ayat/idea yang merepek kerepek pisang. Dia tengok aku cam sedih/tension dia ajak melalak (karaoke). Tapi siyesly dekat Kapar/Klang aku tak pandai sangat  dekat mana best. Selain dekat Kbox dekat Klang Parade (sekarang under construction untuk upgrade tempat tuh), Kbox dekat Plaza Alam Sentral …

selamat tinggal semesta 5,UTM

assalamualaikum
alhamdulillah berakhir sudah semesta 5 aku dekat UTM in quantity surveying sem yang singkat dan banyak memory yang tercipta. Aku bersyukur dengan nikmat yang telah Allah berikan kepada aku. REZEKI is not only typical rezeki which mean others understand the REZEKI is only in $$, RM. How many the zero we got. Rezeki selalu orang tengok pada gaji, income, bonus, keuntungan dalam berniaga. Rezeki itu besar skopnya. Allah kurniakan kesihatan itu rezeki, Allah temukan dengan sahabat2/kawan2 yang baik itu rezeki, Allah berikan enviroment yang pendalaman itu rezeki, setiap urusan yang kita lakukan mudah itu juga rezeki. Saat aku menaip ini jua satu rezeki. Syukur Alhamdulillah. Aku bersyukur atas semua nikmatnya. Aku bersyukur berada di UTM, bersama2 kawan2 dan jiran yang baik. Rezeki Allah.
Semesta 5 aku berakhir dengan sayu sebab bulan Januari (1) sampai bulan September (9) aku akan tiada di UTM dengan kengkawan dan jiran tetangga sebab semesta 6 aku di isi dengan Latihan Indus…

air spritzer haram

Image
Manusia itu diibarat seperti satu botol. 
Jika botol itu diisi dengan air mineral, harganya RM 1.00... 




Kalau diisi dengan Jus, harganya menjadi RM10.00.. 

kalau diisi dengan Madu Yaman, harga akan jadi RM200.00...

dan kalau diisi dengan Air Wangi , akan jadi RM1000.00. 

Tetapi jika diisi dengan Air Longkang ianya akan dibuang ke dalam tong sampah, kerana tidak ada harga.


 Jadi botol yang sama tetapi berbeza harga kerana isi di dalamnya. 
Begitulah dengan Manusia. Yang membezakan antara satu sama lain ialah Iman dan Amal dalam dirinya yang akan menyebabkan ianya berharga disisi Allah dan sebaliknya jika tanpa Iman dan Amal akan dihina oleh Allah dan dicampak ke dalam Neraka... Wallahua'lam


tajuk tuh gimmik je ok! nammo cakap yang tak baik ok.


Shopping di Ikea ikut zodiak!

Image
Assalamualaikum
Siapa yang tak suka shopping. ? Lagi lagi perempuan. Lajuu je. Kalau merajuk je tapi kene pujuk ajak shopping terus melayang merajuk dia. Hahaha Ikea adalah salah satu tempat yag aku suka untuk luangkan masa dengan family. Selain dapat makan dekat cafe yang sedap dan murah tuh boleh jugak beli satu dua barang, dan tak pernah menyesal beli barang dekat sini. Menyesal tak beli ada lah. Hahaha
ikea baru baru nih ada promosi dimana beli barang ikut zodiak. tapi kita islam nih jalan lah percaya pulak eh dengan zodiak-zodiak bagai nih. kalau nak tahu macam mana boleh click SINI
dia akan keluar facebook pageIKEAMalaysia. dan anda hanya perlu masukkan tarikh lahir anda tanpa dot (.) or slach (/). contoh dia macam nih lah tarikh lahir korang 30 March 1999 so korang isi 30(space)03(space)1999 camni hasil nya>30 03 1999
click then keluar lah zodiak korang even korang dah tahu korang buat je as exercise meruncingkan jari kan gittuww. 
see what im !


 lepas tuh dia akan tunjuklah barang…

Food Review: SDS, Taman U

Image
Assalamualaikum. post nih dah lama tersimpan dalam draft. mungkin agak lemau sedikit, sikit je la eh Boleh lah nak cuci-cuci nafsu dekat SDS offical page Eh halal ke? Ha tanya lah soklan camtuh, meh aku tolong pastekan ke-sahihan-nya. Ce click status HALAL

Kedai nih ala2 Secret Recepi(SR) jugak la basic concept nya just lebih tak scray nak masuk sebab decoration dia tak se-GAH deko dekat SR. Dari pemerhatian aku kedai nih walaupun tak cantik angat tapi customer dia setanding dengan SR. Majority yang datang mesti order western menu. Antaranya, beef/chic bolognes spagetti, salmon cheese spagetti. Local dish pun dapat sambutan jugak, antaranya Chicken Porrige, Laksa, Mee Curry. Antara menu yang kitorang order Kong Bau(fish), Yong Cau, Anchoire fried rice, chicken rice, dan a seafood plater. Dari segi layanan 2* sebab Kong Bau dan Chicken rice lambat sampai. Rasa 3* (baca:tiga bintang) Harga 2.5* reasonable, Tapikan yang menyedihkan harga yang di-disply dekat menu tuh tak sama masa billing out…

Food Review: The Manhattan Fish Market, Setia City Mall.

Image
awas, jika anda lapar perut anda akaan membuat konsert free baca entry ini :mungkin:

Assalamualaikum. Macam kehidupan puantuan? Ecehhhcehh. Haha. Title macam xnak gempak pulak kan. Bukan nak show off ke hape, juz nak share bagi sesiapa yang nak pergi heret pakwe ke makwe ke makan dekat sini, tapi macam  tak pasti sangat halal ke idok, sedap ke tak, harga macam mana semua. Nih cik jemah nak sharing lah pengetahuan I tok uolls. 1st time aku dinner dekat sini masa bulan Mei beli deals dekat Groupon.Com sempena Birthdays cinta hati.




Memang teruja gilos, tapi 1st visit tuh de la kekok segala nak order semua sebab beli dekat deals tuh siap meal, open course, beverages, dessert. Memang sesuai sangatlah nak advance celebrate cinta hati gittu. Pre-birthday cam tuh. Hahaha
1st visit tuh memang aku puji habis lah. Makan edap angat, suasana cun nak borak. Sebab tak ramai sangat orang. Decoration tak de lah santek angat macam dekat FullHouse. Yang paling mantop bagi aku Single Garlic Herb Mussels. Mem…

page 4 of 365 of 2014

assalamualaikum
hey im here dying alone sneezing flu cough  alone
it is all because of teknokrat dan pembangunan paper. make me this. what thee
doakan aku cepat sembuh. what a first week of this year. i have 5 more papers to go. wish me luck! ;)
its Saturday
tomorrow is Sunday. first working Sunday day in Johore! no more Monday Blues~~
adioss *ini hingus meleleh*

Wish lists 2014 been updated! ;)

Image
Assalamualaikum
First entry for 2014, Alhamdulillah 2013 de kematian seperti apa yang aku takutkan pada entri  SEDIH Last year 2013, wishlists updated on 1st January 2013, tahun nih bagi trill skit update 2nd January 2014. Banyak suka duka lah telah 356Hari aku lalu sepanjang 2013.
Kalau dari segi materialistic, banyak jugak achievement yang aku dah selesaikan. (Allah kurniakan rezeki) dan yang lain-lain yang aku hajatkan -Laptop baru-Hadiah smartphone, Blackberry-Powerbank, Pineng-Kipas bilik baru (eh gajet eh tuh)-Renew broadband-White gold earing-Shopping barang yang aku nafsukan. (hahaha)-Jaga penampilan-Jaga pemakanan-Banyak fridge magnet dah dikumpul


Dan yang  agak besar dah berlaku is aku sudah pakai stoking if keluar rumah. Aku dah lama terdetik bilalah aku nak dapat hidayah nak pakai stoking, handsock, tudung labuh. Alhamdulillah Allah Maha Pengasih Penyayang melimpahkan ia kedalam hati aku pada tahun 2013 dengan berstokin. Semoga aku terus istiqamah,dan jangan penghijrahan aku nih …