Posts

Showing posts from July, 2011

kita sering terlepas pandang..

assalaamualaikum..
:: tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::
aku jumpe entri nih at faceB.. wah, amat2 kah menyentuh jiwa.. haku, suka pk bukan2 sal papa.. ok, malas lah bunyi, ce try bace.. ______________________________________________________________________

Biasanya, bagi seorang anak perempuan yang sudah dewasa, yang sedang bekerja diperantauan, yang ikut suaminya merantau di luar kota atau luar negeri,yang sedang bersekolah atau kuliah jauh dari kedua orang tuanya...Akan sering merasa rindu sekali dengan ibunya..Lalu bagaimana dengan AYAH?

Mungkin kerana ibu lebih sering menelefon untuk menanyakan keadaanmu setiap hari, tapi tahukah kamu, jika ternyata ayah-lah yang mengingatkan ibu untuk menelefonmu?Mungkin dulu sewaktu kamu kecil, ibu-lah yang lebih sering mengajakmu bercerita atau berdongeng, tapi tahukah kamu, bahwa sekembalinya ayah dr bekerja dan dengan wajah lelah ayah selalu menanyakan pada ibu tentang khabarmu dan apa yang kau lakukan seharian?
Pada saat dirimu masih seorang anak…

dua puloh tiga ciri-ciri orang yang mencintai kamu.

assalamualaikum..
::tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::
sekadar mahu berkongsi apa yang menarik minat dan perhatian saya. bagi saya, cinta tuh sangat subjektif yang mana ia boleh ditafsir dalam berbagai maksud dan pemahaman. ada orang senang sangat ucap cinta, tapi ada orang macam ada batu dalam mulut setiap kali nak sebut perkataan "cinta". tapi hakikatnya, cinta boleh diungkap bukan dengan hanya kata-kata, tapi daripada apa yang kita lakukan setiap hari. jom baca :)
1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.
4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin ta…

perkongsiaan bersama.

Image
assalamualaikum
:: tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::
kali nih haku nak share gan sesape yang sudi la jengah belog haku yang serabut dgn pink nih.


tittle : PANDUAN MEMOTONG KUKU

ramai yang terlepas pandang tentang perkara ini. sememangnya ISLAM itu indah. segalanya cukup untuk panduan umat2-Nya.

mungkin ada yang sudah sedia tahu, namun jika masih yang belum nak masih ragu2.. disini saya ingin meng-share cara dan adab yang betul memotong kuku.

BACA DOA KETIKA MEMOTONG KUKU.


2.CARA POTONG KUKU TANGAN. (*mengikut cara yang diajar oleh Syeikh Baijuri)
Dimulai dengn jari telunjuk kanan, kemudian jari tengah, seterusnya jari manis, jari kelingking, dan berikutnya ibu jari tangan kanan.
After that,start by jari kelingking tangan kiri, jari manis, jari tengah (jari hantu), jari telunjuk dan akhirnya ibu jari tanagn kiri.
Jemputlah tengok ilustrasi ini untuk lebih jelas.



3.CARA POTONG KUKU KAKI.(mengikut cara yang diajar olehIbnu rif'ah)
Start by jari kelimgking kaki kanan dan seterusnya mengikut tert…

cerita lama membara kembali

assalamualaikum.
 :: tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::


haku pon xtahu hape salah haku sampai dia curi2 long-in at account faceB mungkin salah haku jugk tyme we oll bersama banyak gak rahsia penting yang dia tahu. eg. password !
tapii . . . haku kene stay cool. kelemahan haku, kalau tengah marah bukak mulut memang meletop, nad hape yang haku ungkapkan lebih pada hati bukan otak.

..tamat..

:: agal mengigil :: :: teruskan hidup baru di rumah baru ::

SELAMAT ULANG TAHUN

assalamualaikum
:: tak jawap dosa, kalau jawab sayang ::
selamat ulang tahun haku ucapkan pada
NUR HAWA BINTI MOHMED HAIDER

alhamdulillah. ALLAH masih memberi nikmat untuk melihat kebesaran-Nya. semoga anda terus sukses dan maju kehadapan.



sweet day! 
19th July with my age 19 years old! :)
::nak tahu hadiah hape haku dapat? ::
::tunggu next entri, insyaAllah ::

sayang kamu semua! :)

Image
assalamualaikum..
:: tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::


wah,semalam jauh haku meronggeng! (ayat budk jB)
tapi cian kat kawan haku ter-busyuk!
Nur Farah Ain
Nur Farahin
terpaksa tunggu 
sebab???!!
bangun lambat! first tyme kot!! wah, tuh la pasal meng-decorate belog busyuk nih!! (lah sangat!)

lokasi ronggeng-an haku pertama!




SUNWAY PIRAMID


haku pegi dengan 
NUR FARAHIN AAZME

NUR FARAH AIN

FATIN NABILA SAAFEE

malas lah nak kencang sangat bunyi.
layannnn..! ZZZzzZzzz





sesampai je sana kami mentedarah! (ayat gelojoh) haku layan double cheese burger set medium (budk yg xsuka minum air gas)
sesudah kenyang...! tempay dituju...

DAISO
kami amat seronok berada didalam nih.. rasa cam at japan! (dush2, rasa nak penyepak jee..) yang amat ke-teruja-an adalah .... all the things in the store is only RM5 !!! dapat lah haku grab seketol 2 barang dari overseas tuh...(ayat budjet) next store is..

F.O.S

besh gak dalam nih.. price dy reasonable laa.. de t-shirt tuh RM 45 for 2.. ok what.. nih hadiah di F.O.S





saya memang suka snap pi…

aku tak sangka

assalamualaikum..



:: tak jawab dosa,kalau jawab sayang ::







perlu ke sampai macam nih? aku ingat pada hari yang amat berharga bagi haku de lah yang  bes haku dapat baca pada belog kalajengking yang haku lama xjenguk!



pffft!
sakit hatiii.. de entri die mnx haku buang gambar haku dengan die dulu..

belog haku, suka hati lah haku nka letak hape!!


arghhh, sad sangat!
tapiii 

________________________________________
ade haku kesah?



saya berjaya lanjutkan pembelajaran saya pada salah satu U terkenal di Malaysia.




:)

tata.

::sakit hati::
::hepi de kawan yang menghargai ::

alhamdulillah

assalamualaikum,
alhamdulillah, haku dapat course yang haku minat nak!



QUANTITY SURVEYOR 






actually result upu dah keluar hari jumaat |15 julai |12 tgahhari






perasaan aQ






TERUJA!
titik
.


.sekian.




::dah lama xsinggah kat belog lelaki kalajengking:: ::aku teruja nak jadi mahasiswi::

kaki jalan

Image
assalamualaikum..! :D
::tak jawap dosa, kalau jawab sayang ! ::
hari nih jalan2 jugak! hihihihi..
first!
tapi aku pilih jusco bukit raja.
driver kata situh je yg dekat and senang. ok, aku folloW je!
samapi je teros g 
sini 
| | | | | | | | | | *

aku teringin tengok cite nih



tapi tgv bukit raja juz de 1 tyme tuh tok movie nih... (diskriminasi taw la anti jB, gf dy pon taching!) dan tyme yg dsediakan hari nih ialah 6.45p.m.. memang xla der!!! so, aku decide tengok cite nih!!




so,tak salahlah pilihan aku! movie nih relax n samtai (de beza x?) movie nih lebih pada kasih sayang, and family.. xberat sangat lah pengisian nye... aku enjoy!





makanan dengan NUR HAWA HAIDERbagai aur dengan tebing empangan!




aku gelak2 terkinja2 tengok gelagak si kapten, si loudy, si beated, si lovely, si si ??? tah  ::banyak makan semut::


then!




lepak sini coz food court dy banyak choice !! and pilihan aku tok lunch tuh..






taraa!! tuh dia, dah mai dahh! tapi yang cili duk atas tuh, kau makan cili teruk je.. yang cili padi tuh tak brann aku! saje je hamek…

hari wanita seminggu :D

Image
assalamualaikum..

::tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::
argh,kaki aku saket! cm nak tercabut rasa nya!

::macam dah 70-an umur tgk gayanya!::    
  pfffft!
hari nih puas kau nyah aku jalan2! (dialog cik kiah sambil mkn sireh)

malas da bunyi banyak2..


first destination:
KOMPLEKS PKNS 


aku n mama teman mak ngah de urusan visa pkje dy.. aku n mama ::i follow::
after done all the things turn shopping tyme! ;)

tyme jln2 tuh ternampak!
ouh, teruja gilerrrrrrrrrrrrrR!!!


terharu x? (mestii la x der! sambil angkat kening kanan)

then nampak org tgh lunch.. bau dy.. pergh, mengancam! (maaf anda sedang diet! pakar pemakanan aku bunyi..)







cian an at makcik tuh...?





makanan makanan dan makanan! tuh je yang menarik dari baju2 at situ (ayat bajet)

next destination:
PLAZA ALAM SENTRAL .



pegi sini coz?? ape eh?? xtaw!
aku follow je! :)

hihihihi
besh dol masuk sini!!!  barang dia sume murah2...(bagi aku reasonable!) dapat sekaki bunga n skit home deco g survey2 baju raya, n cuci mata! (budak bajet hot an?!)
then g lepak at ::SYED BI…