Posts

Showing posts from December, 2013

gaduh shomel.

Sudah berakhir a hectic week for me.
اَلْحَمْدُلِلّهِ
Aku plan nak balik arini bus pukul 5.30ptg
Aiisyemen, full pulak. Bus malam xberani pulak aku nak naik.
So, aku beli tiket esok pagii

Aku pelik jugak la kenapa aku balik utm kali nih aznur rindu aku lebih. Ecehh, perasan sgt! Haha

No, its shown tadi.
Aznur kol, tanya balik esok eh? Masa sampai tuh tanak jumpa ke? Haha
Aku cam speechless. Eh asal mamat nih gelojoh sgt nak jumpa. Aku ckp la, xjumpa kot esok, sbb malam tuh dekat umah de kenduri. Then dia provok aku, ala bila nak jumpa. Senin selasa dia keje, rabu kamis eh kita jumpa. Aku jawap ala xnak la lama sgt dekt uma. Kita balik sblum kamis kot Nt xstudy. Da nama pun study week kan. Then dia sentap. Then xnak jumpa la?
ok. Fine. Tanak jumpa kita. Hahaha. Sentap! Terus letak fon

Then lepas 30mint tuh dia kol, kita da apply cuti senin nih. Kita jumpa eh. Aku cam taw nak terharu ke gembira ke sedih dia wat cmtuh. Haha. Sejak 2 menjak nih. Aznur nih perangai cam bebudak sikit. Sabo…

Dimana kau yang dulu

Sahabat
Aku rindu
Kenangan kita bersama
Sejujurnya aku bertuah memiliki kawan sepertimu
Jujur polos "suci" naif lurus ikhlas
Semuanya indah saat itu
Aku terhibur

Namun sejak engkau bercinta
Kau dah lain
Selama aku kenal kau
Tak pernah sekali aku melihat pembohongan mu
Namun kerana lelaki itu kau berbohong
Dimana dikau yang dulu?
Selama ini kau begitu care pasal kawankawan namun tidak sekarang
Dulu kau beriya kutuk orang yang ber-couple. Dosa la apa la
Now, see what happen.

Bercanda di tasik
Berdua di gallery
Makan bersama
Dah tak ingat kawan dah

Kau terlalu obsess.
Aku bukan cemburu
Aku cuma pelik mana kau yang dulu

Semoga kau bahagia
Sejujurnya aku kecewa dengan kau
Sayonara
Walaupun kita pernah cipta kenangan indah bersama mungkin saat ini semua itu hapus di memori mu.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sahabat semoga kau kuat

Assalamualaikum

Pagii isnin tanpa kelas yang indah, aku dapat wassup dari shafiqahyatiman classmate masa highschool dlu. Menyampaikan perkabaran yang mak kepada salah sorang our besties meninggal dunia atas sebab kompilasi jantung+perut. Aku pun xpasti sangat sebab aku tak de dekat sana. Yang aku tahu, lepas ayah fatin meninggal 2tahun lalu tahap kesihatan mak fatin da merosot.Dulu badan mak fatin berisi, tapi da susut da. After that, fatin ada bagi tahu jugak yang mak dia masuk ICU. Tapi dah lama xjumpa aku tak tahu sangat cerita dia. Semalam fatin ada update status yang dia, abg dia dgn adik dia ke HBTAR klang mak dia masuk RedZone. Tapi xsangka la yang harini اَللّهُ telah menjemputnya. Semoga sahabatku, Fatin Nabila Bt Saafiee terus tabah dan redha. Habiskan pengajian kau yang bersisa tak sampai setahun tuh. Semoga اَللّهُ sentiasa bersamamu sayang. Maaf tak ada disisi ketika dikau memerlukan.
Alfatihah. Makcik Khadijah.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Minggu kecederaan.

Assalamualaikum

Minggu ni 5 submission nak print-out, present,

Doakan aku kuat dan tabah.
Aku kene pandai kawal stress aku
Aku belum fully recovered lagi nih
Btw, joho cuti arini
Sempat la nak menyiapkan assignmentss yang menunggu tuh.

Adioss!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

beli di Watsons menang hadiah!

Image
Assalamualaikum Dalam keadaan cuaca yang sentiasa lembab sahaja di SkudaiJaya Assignment melambak berlonggok minta disiapkan Tapi di sebabkan external factor dimana hujan berteruskan, progress bagi menyiapkan kesemua assignment lambat dan lembab seperti  cuaca setempat.
Aku minat sangat kalau nak beli barang-barang kecantikan dan keperluaan diri di WatsonsMY Sebab dia macam 1stop center. Dari make up, supplement, toilerist, penjagaan dari hujung rambaut sampai hujung kaki. So korang kene godek2 dalam tuh untuk memperabiskan duit dekat dalam tuh. Selain tuh, dekat Watsons ada menawarkan member card dengan fungsi setiap m=pembeliaan akan mendapat mata ganjaran dan boleh di tebus. Selain tu, kalau ada apa-apa montly promotion ada la special offer bagi setiap Watsons’ member card holder.
The latest promotion is, Gifts We LOVE sempena Chrismas yang mendatang.


Dengan gaya selfie ada bertemakan christmas upload di facebook dan jangan lupa hashtag (#) #watsonsmalaysia. Senang je, setiap minggu ad…

Perasaan ini.

Assalamualaikum.

Benarkah apa yang orang biasanya katakan. Bahawa apa yang kita suka/mahukan/hajati selalunya kita tidak akan miliki.
Dan apa yang kita tidak suka/mahukan akan jadi milik kita?

Namun aku kene semat hebat dalam sanubariku hatiku,
اَللّهُ memberi dan menurunkan nikmatnya pada masa dan kedaan yang sesuai. Samaada cepat atau lambat. Masa itu akan sampai jua tepat pada masanya. tidak terawal, tidak terlewat. Janji اَللّهُ pasti. Jangan raguinya.

Semoga dipermudahkan serta diberi kekuatan. Semoga aku terus istiqamah. Amiin.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Promosi Sony!

Image
assalamualaikum

hujung-hujung nih memang sinonim sangat dengan Jualan Akhir Tahun or YearEndSale!
bagi peminat jenama Sony



haruslah tidak melepaskan peluang untuk dapat gadget yang korang idam-idamkan pada harga yang Ohmay pengsan tengok!
hahaha
ce click Sony Time Promotion

see!


dekat site tuh ada tulis date and location tok roadshow dorang.
save the date!
15 Nov - 31 Dec 2013

see
harini de dekat tebrau! cam best jeeee!