Posts

Showing posts from January, 2013

Perancangan Cuti Semesta #3

Image
alhamdulillah masih ada hari untuk ku hari ni.
haii! :D tarikh dikalender menunjukkan --> 14/1/13 cepatlah masa berlalu. esok 15/1/13 selasa payper ke3 akhir #PrinciplesOfStructure Structure kot~~ semoga dipermudahkan urusan :D amin
di-congakcongak ada 5hari lagi berada di bumi #UTMAwesome  sila + dengan hari ini sebab aku masih di sini *Skudai. dah nak set dah apa yang aku nak buat sepanjang cuti 3minggu yang lama sgt!
yang paling atas adalah: 1. jumpa papa, mama, adam, atok! 2. jumpa si DIMPLE ! :) 3. try dress peplum yang look #Awesome beli di Padieka.Com 4. hantar kain lycra ke cik zira untuk di jait. 5. SHOPPINGGGGGG! 5.1 Ikea 5.2 The Curve 5.3 SACC Mall
5.4 Setia City Mall 5.5 Kamdar
aku tak pasti kenapa 5.5 tuh kamdar~~
6. renovate deko bilik! (sgt xsabar) 7. buat bun sosej 8. buat kek batik byk2 9. nak try buat butter cookies! nyummmnyumm 10. hangout with super gojes #Bff 11. kerja sambilan (sebab nak shopping!) 12. Harap nak hangout berfoyafoya! :D hahahaha
note: aku balik…

Orang Malas Selalu Rugi

Image
alhamdulillah :) masih bernafas masih kuat untuk beribadat.
semalam, ke-malas-an melanda memasing jiranjiran aku malas nak turun ARKED MERANTI, mahupun
ARKED CENGAL  ok, dah bincangbincang dan combine ke-malas-an 5 pemalas orang terhasillah superrrrrrrrr MALAS days. then decide, kol 1300-30-55555 dah pilih  the hobbit meal beef medium set RM13.95 price not include taxes and delivery fees.
so, kol dan make order. then pada hujung talian ada suara berkata,  " ..tapi 1jam setengah je dik . ., sebab rider ada 1org je . ." dah malas kan iya-kan jelaaa. tyme tuh jarum masa dah menunjukan pukul 12.40pm dah congakcongak cakap dalam hati, dalam pukul 2 dapat lah nih
then, ber-foyafoya la sambil tunggu 1jam30minit tuh sambil BER- #Facebook-ing #Twitter-ing #Blog-ging
tengok nota sikit je, tido, pukul 2.10pm, masih tiada panggilan telefon dari brader delivery, damn. perut lapaq. aku tidoo laa. tetiba pukul 2.50pm aku terjaga. rupanya terjaga sebab 1jam30minit tuh dah sampai. pandai la hawa itu tido. …

Salam Sabtu jB.

Image
Alhamdulillah, masih ada hari ini untuk aku. :)
semalam 11/1/2013 selesai jawap payper #Financial. 2jam tak kurang tak lebih tapi yang sadis aku xsempat nak selesaikan semuanya dengan lengkapnya.
aku truss frustrated aku tension aku nak jadi zombie aku jawap payper #Financial tanpa toleh kanan kiri depan belakang tak sempat nak berangan nikah nak pakai baju warna apa,
nak makan apa, nak deko bilik. tak sempat tak sempat OhMaiii. seriously, tiada kesempatan semua itu. sebab apa? sebab payper #Financial sangat tough macho sangat tidak memberi peluang untuk tangan aku berhenti berehat.
nasib baik final exam payper #Financial nih 40%  sahaja! hahahaha
aku tinggal di UTM nih lagi 6hari dan payper yang masih bersisa ada 3papers! seronok! tinggal paper
#PrincipleOfStructure #ConstructionTechnology2 #CostEstimate
semoga tiga papers tak se-huruhara paper #ConstructionOfMeasurement and #Financial yang aku tak sempat nak selesaikan.
amin! :)
nasib baik average ramai je budak kelas kau yang tak  …

Ohmaii #Keterujaan

Image
ok nih entri pendek

tuh je. Bye! eh,jap follow me in #nuffnangX sayang kak hanis lebih!!  ^^V

Salam Jumaat.

Image
alhamdulillah semalam selamat la aku menjawap payper  #ConstructionMeasurement1 yang sadis sal payper nih masa menjawap 3jam tapi aku tak berjaya jawab semua soklan dengan jayanya. :( bayangkan betapa 'hard' nye payper tuh yang aku paling xsangka keluar 'staircase' dengan 'roof' yang roof tuh aku gagah lagilaj yang tangga tuh, aku sempat buat sampai 'formwork' je nages lagi sekali :'(
aku redha jela. semua nak nages lepas abes paper semalam, aku dah usaha bak kata mama, "kita dah buat yang terbaik, apa yang kita hadap itulah hasilnya" redha.
ok hari ni payper #PricipleOfFinancial 2.30pm aku yakin dengan payper nih semoga Allah permudahkan urusan aku. :) Aminn.
eh, jum scrool . .


Jangan Ikut Langkah Ini.

Image
alhamdulillah masih lagi bernafas
dikesempatan ini nurhawahaider nak minta maaf kepada sesiapa la  yang dikenali atau tidak jika ada melakukan kesilapan
ok, la review sal ape itu #QS?
faham dak? dak faham? canne eh?
nanti bila den free den cito laie 
ok ok ok ok berdasarkan tajuk diatas aku nak kongsi sikit  semalam 8/1/2013 selasa payper ke-2 #TITAS
alhamdulillah soklan dy ok, jawapannye yang x ok hahahaha banyak kot 80soklan 1jam30minit and kebanyakkan soklan dia yang pilih mana betul I, II, III, dan IV memang gagah la aku nak baca jawapan satu persatu tapi aku gagahkan jugak la
TAPIIIIII! yang paling sadis dalam dewan exam tuh tengah beria-ria aku hitamkan borang OMR tuh *aku pon xfaham kenapa dorang guna "borang"  ok, teruskan tengah dok hitamkan tuh tetiba pap. bunyi lead (ubat pensel) pencil tekan aku patah. tindakan normal. tekan. tekan. tekan. sampai keluar lead pencil yang baru then, hitamkan  sambil -lalalalalala~~ pap! patah second time. normal acts tekan. tekan. t…

What is Bachelor of Quantity Surveying? #1

Image
eh nak tahu x? #QS tuh ape?
Pengenalan kepada diprogramkan Projek pembangunan adalah satu pelaburan yang melibatkan jumlah besar wang dan masa. Pelanggan akan mengharapkan projek mereka untuk menjana nilai daripada pelaburan mereka. Mereka juga mengharapkan nilai wang daripada projek-projek mereka yang melibatkan  elemen masa, kos, dan kuantiti. Objektif ini boleh dicapai melalui pengetahuan teknikal dan kompetensi profesional, penilaian ekonomi, pengurusan kos (cost management) yang berkesan dan  pemilihan perolehan pembinaan yang sesuai dengan kontrak pengurusan (contract management) yang berkesan
. Peranan # QS melalui latihan pendidikan mereka, dan pengalaman akan menyumbang kepada pengurusan yang berkesan kos pembinaan,  perolehan projek dan pentadbiran kontrak serta memberi nasihat mengenai ekonomi pembangunan dan perkara-perkara kontrak.
Nama Anugerah Sarjana Muda Ukur Bahan [B.QS]
Starting intake 2011/2012 This degree are 4years, before this degree in #QS at UTM are just take 3 ye…

Entri bosan, jangan baca!

Image
ok hari nih #Page7of365 eh, tahniah kak Yuna :) menang #AJL27 even abg AIZAT yg nyayi . .

esok paper #TITAS 8/1/2013 nasebaik seksen aku dekat je at DSM, KRP xsampai 5minit dah sampai paper kol 9pagi, kol 8.30pagi baru gerak huhu xmacam kawan yang lain yang exam at N24 la, KTC la  yang kene gerak lebih awal . xheaven cam aku gerak kol 8.30pagi. yang menapak menapak la, yang ber-bus bus laa btw, gudlak tok sume ! :D
TITAS nih objektif 80soklan 1jam30minit kene gagah la ye  baca je terus direct masuk otak n kene jawap kalau byk masa yang digunakan dikuatiri akan mengurangkan masa untuk jawab soklan yang lain. #TITAS nih subjek U, so wajib ambil. #TITAS ni sebenanya Tamadun Islam dan Tamadun ASia so, xla lost an law borak2 sebut2 #TITAS tapi xfaham pe maksudnya.
jangan pk kau amek degree in #QS kau just belaja sal tuh je atas sebab NILAI TAMBAH bg diri korang jugak .
btw, selamat bersuka ria bagi yang dah habes payyper.
xsaba nak balik, 11day to go~~
sekian
senyum ubat yang mujarab :)


do anything with passion

Image
alhamdulillah . . hari nih, #Page 6 of 365
selama hampir 3tahun aku berbelog, aku banyak pergi  jalankaki ke belog, baca, ketawa, nages, baca belog kwn2 yg lain. ada macam2 rupa dan warna hiasan dibelog setiap belog yang dilawat ada cara masingmasing buat dia attract pembaca untuk datang balik >lamanbelog anda dan terus ikuti segala entri antara beloog yang sering aku nantikan untuk new entri: > kak Hanis Manis-gojes > kak Maria Sardovaa -ohmaii > aunty Nani-lovely
tapiiiiiiiiiii, aritu aku de jumpe 1 belog nih, sangat suka dia menghias belog dia, nampak sangatttt pemilik belog ini sangat tekun dan ikhlas dengan apa yang dia kongsi, nak tahu? ce click!
A-W-A-S belog nih adalah belog #FoodPorn hahaha so, jgn salah kan aku kalau air liuq hampa meleleq naa.
sekian.
dalam apa jua yang kita lakukan  tunjukkanlah sedikit  sifat bersungguhsungguh.
_Dr.Ismail Haron/12

#CollagenDust

Image
Assalamualaikum
Alhamdulillah, kita diberikan nikmat oleh Allah
 untuk terus bernafas sehingga saat ini dengan Terus beribadah padaNya

Ok, pernah dengar pasal #CollagenDust? Pernah? Nih mesti dari belog kak Hanis yang
 review pasal #CollagenDust di sini Ha, untuk pengetahuan gugurls semua #CollagenDust nih serbuk kolagen asli yang tiada campuran Perisa coklat la vanilla la, soberi laa Ianya ASLI? What? Yup, |A|S|L|I| 100% dari tulang ikan. Ok, mesti pelik asal mesti 100% dari tulang ikan?
#CollagenDust nih abu mayat ke hape? Hahahahahaha No! No! No!
Kalau nak cantik macam kak Hanis and her Mom Superr gojes
eh asal gamba kecek?
hahaha
nak cantik like both of them Kene la try! ^^v
kalau nak tahu lebih terang pasal ni ce click!
#CollagenDust di Twitter |@CollagenDust |
dan juga facebook |Collagen Dust| Harga normal dia sebotol (70g) RM 170 dan tahan lebih kurang 2bulan Homaiii . . Mahaiinya \^o^/ Eh biasa la benda baik mesti mahal *Tapi tak semua benda mahal baik* Simpan dalam hati ya…

Berpesan-pesan dan Menyampaikan

Image
assalamualaikum
jum tanam azam baru dalam diri kita :)








jum ber-MLM dalam indahnya ISLAM. :)

Page 3 of 365

Image
assalamualaikum
alhamdulillah masih diberikan kesempatan untuk kita bernafas  dan  menikmati nikmat Allah dimuka bumi ini.
semalam 2/01/2013 selesai suda paper |Building Services 1| 6 soklan jwap 4. soklan ok la. xsusah sgt aku dah berusaha so, tawakal je la.
xde apa yg menarik lagi sepanjang 3 hari dalam 2013
mimpi makcik yg at bgunn biru and arwah nenek, al-fatihah
semoga mereka dibawah rahmat Allah.

wishlist 2013 been updated! ;)

Image
assalamualaikum
alhamdulillah masih diberi kesempatan dalam menikmati nikmat Allah
tahun 2012 aku akhiri dengan stadi at bilik tercinta dengan kengkawan tiada keseronokan tiada keluarga disisi (sbb at jB) tiada mkn mlm yg sedap tiada seperti tahun lepas.
aku tengok bunga api dari tingkap bilik then aku tido!  sekian
ok, nih de sedikit perubahan walaupon azam 2012 aku tak banyak sgt yg aku dah capai tapi . . aku arap aku dipermudah an urusan utk hadapi tahun 2013 ni