Posts

Showing posts from August, 2016

Part 3- Percutian ke Perth, Australia Julai 2016

Image
Part 3- Percutian ke Perth, Australia Julai 2016
Gagahnya nak habiskan! Sebab rasa seronok! Tak sangka asbab JOIN TWB project dapat ke Perth, WA! (banyaknya seru (!), Nampak sangat best). 3rd day kami disini adalah acara yang paling dinanti. iaitu, Video Shooting acara tahunan di TWB. Dari 8pagi-11pagi untuk sambutan hari raya dan video shooting dalam hotel.


Lepas selesai, kami menuju ke Kings Park Botanic Garden! Pergi kesana naik Blue CAT (Free) di George St





Swan Valley dengan hotel kami dalam 5minit berjalan kaki. Dan The Bell Tower mercu tanda di Swan Valley memang nampak jelas dan cantik sangat! 


Seronok sangat jadi Ahli TWB! dapat Ilmu SPA, dapat belajar bina pendapatan dari rumah, dapat peluang melancong dan banyak lagi! Promosi #pakejofthemonth #belajarbinaspadarirumah hanya RM399.


 See u untuk next entri!

Hawa Lebih Berat badan.

Image
Selamat pagi wanita hebat berjaya solehah! 🌄👱
.
Pagi nih throwback #hawahijau 4tahun lalu yang punyai berat badan berlebihan. Lebih yang macam mana? Lebih yang bacaan BMI dia TIDAK NORMAL sebab ratio berat dengan tinggi tidak seimbang. Kalau normal weight bacaan BMI 25 kebawah tapi bacaan BMI #hawahijau2012 lebih 25, iaitu kategori over weight! 😖



.
Lama jugak la hawa bergelumang dengan BMI, Over Weight. 😖😫 Tapi Alhamdulillah, tade masalah kesihatan yang kronik, yang perlukan rawatan pakar/hospital. 😊
Tapi yang hawa perasan, kalau solat nak bangun dari sujud ke rakaat baru. Badan hawa penat nak bangun (kekadang mengah!) Kalau tahiyat akhir pula, perut berlipat. Nak baca tahiyat akhir semput. Sebab napas cam tak lancar. 😰
.
Kalau shopping taksoh cakap la. Jujur, bukan senang ye nak beli baju fashion yang kita minat sesuai dengan kita. Macam gamba atas ni, 🔝🔝🔝
Zaman baju checkers popular. Kalau saiz perempuan dekat outlet2 saiz XL perempuan hawa muat ngam2 je kenkadang beli ritu minggu…

Part 2- Percutian ke Perth, Australia Julai 2016

Image
Dah sedia ke nak baca sambungan dari PART 1 (linked) Lepas dah seharian (23rd July 2016) berada di Perth. Hawa dah boleh coop dengan cuaca dan keadaan di sana. Untuk pengetahuan readers masa di Perth SAMA dengan Malaysia. 9.00pagi di Perth sama je 9.00pagi di Malaysia. Sebab kita kongsi longitude yang sama. Maka, syukur sebab takde la jetlag. Cuma waktu di Perth gelap dia awal. Pukul 5.00petang di Perth macam kita di Malaysia pukul 6.30 petang.
Hari ke-dua di Perth adalah ke: ·Caversham Wildlife Park      The Margeret River Chocolate
Ahli TWB hari ni (24th July 2016) sewa kereta untuk dua lokasi nih. Sebab jauh dari Bandar dan susah sikit nak ke sana dengan public transport. Kami guna perkhidmatan sewa kereta Airies naik Blue CAT (free) dari 138, Barrack St lepas tu jalan kaki. Sejuk. Nyaman. Sunyi lagi. Sebab Ahad OFF DAY ramai yang cuti dan menghabiskan masa dengan keluarga. Kami ambil 2 kereta Nissan  4wheel drive yang tak masuk Malaysia. 14AUD seorang(ahli TWB 14orang) sewa kereta unt…

Part 1- Percutian ke Perth, Australia Julai 2016

Image
Assalamualaikum. Waa, lamanya blog nih tak de entri panjang! Tapi tape sebab kali nih impian nak share cerita pasal Annual Trip TWB 2016 ke Perth, Western Australia. TWB tu apa? TWB tu singkatan bagi The Walking Beauty. The Walking Beauty Project adalah suatu projek SPA TANPA KEDAI yang direka khas utuk membantu golongan wanita yang mencari sebuah perniagaan yang mudah dan mampu memberi pulangan yang luar biasa. Ok, Annual Trip TWB pula adalah merupakan satu kelebihan jika jadi ahli TWB sebab setiap tahun akan ada trip ke luar negara sebagai 'self reward' dan mostly ke negara 4 musim ketika musim sejuk! Tahun 2015 Annual Trip ke Melbourne, Australia. 
Ok, Percutian ke Perth ini hawa dan TWB pergi selama 5 hari. 23 Julai - 28 Julai 2016 Flight midnight naik AirAsiaX D7236 KUL-PER Sat 00:05. Agak mencabar juga flight midnight nih. Sebab malamkan. Tapi masa dalam perjalanan ke departure hall di KLIA2 memang berpeluh la. Jauh kot nak sampai ke Departure Hall Gate P6


Proses masa macam nai…

Kereta Idaman Hawa kolot?

Image
Assalamulaikum. Beautiful creature! Siapa yang suka kereta? Angkat tangan. (*) <tangan diangkat tapi apa yang buat korang suka akan kereta tu? jenama ke? design ke? warna ke? performance ke? jimat minyak ke? mesra alam ke? hawa ada 1 kereta idaman masa umur 11 tahun, darjah 5. disebabkan cita-cita hawa nak jadi seorang doctor bila dah besar. Bila jadi doctor orang kata banyak duit. maka pada firasat hawa boleh la beli kereta yang hawa suka.
Benda pertama yang buat hawa jatuh cinta dengan kereta ni. SEBAB DESIGN ! Sangat lain dari yang lain pada tahun 2003. Ford Lynx Tx3 sangat jarang hawa Nampak dijalan. Kereta yang hawa jatuh cinta tu warna royal blue. Part bonnet dia yang lekuk tu lah yang buat hawa ‘fall in love’ (ha, gituu)

tapi yang hawa tak pasti adalah HAWA SUKA tengok kereta tu tapi hawa tak ambil tahu pasal kereta tu. Jenama, series, performance dll. Dah besar plus tua nih baru sedar yang kereta yang hawa suka masa 11 tahun tu. JENAMA FORD SERIES LYNX TX3 dan sampai situ je hawa…