Posts

Showing posts from April, 2011

~:: YOU'RE MY EVERYTHING ::~

Na na na na ...
You're my everything The sun that shines above you makes the blue bird sing The stars that twinkle way up in the sky


Tell me I'm in love, when I kiss your lips I feel the rolling thunder to my finger tips And all the while my head in a spin Deep with in I'm in love


You're my everything and nothing Really matters but the love you bring You're my everything To see you in the morning with those big brown eyes You're my everything Forever and the day I need you close to me You're my everything You never have to worry never fear For I am near

mama cakap aku.......

mama cakap aku akan try the besh tok dapatkan pe yang aku nak.. mama cakap aku akan tadi someone oneday nanti.. INSYAALLAH... mama cakap aku seorang yang nampak lembut di luar, keras di dalam.. btol k ma? mama cakap aku anak yang baik.. TIPU..! tuh aku yang kata.. huhu mama cakap aku anak kesayangan papa.. ye k mama?? mama cakap aku........... mama cakap aku................... mama cakap aku........................
mamalebih kenal siapa NUR HAWA dari NUR HAWA sendiri.... mama, awe sayang mama.. awe akan buat yang terbaek dalam semua yang awe buat.. awe akan buat mama, papa n adam proud dengan ada nya insan bernama NUR HAWA...
doakan anakanda mu ini wahai bondaa n ayahanda... salam sayang......
anakandamu,

...........nhh.............
(NUR HAWA HAIDER)

anuar zain

Semua Untukmu

Dengarlah bisikan angin bayu
Dengarklah bisikan ooo hatiku
Bagaikan sebuah melodi cinta murni
Semua adalah untukmu
Walaupun dalam lautku selami
Walaupun tinggi gunungku daki
Ku rela tempuhi rintangan yang ada
Semua demi cinta suci

Tanpa dirimu hidup tak bererti
Tahukah kau cintaku murni
Jangan kau pergi
Dirimu tiada ganti
Harapan yang ada
Tersemat di jiwa
Semoga kau sentiasa di sisi

Usah kau ragui keikhlasanku
Usah kau ragui oh hasratku
Kuserah seluruh jiwa dan cintaku
Semua adalah untukmu

Tanpa dirimu hidup tak bererti
Tahukah kau cintaku murni
Jangan kau pergi
Dirimu tiada ganti
Akan ku berjanji oh aku berjanji
Semua adalah untukmu

Tanpa dirimu hidup tak bererti
Tahukah engkau cintaku suci dan murni
Jangan kau pergi
Dirimu tiada ganti
Akan ku berjanji oh aku berjanji
Segala harapan tersemat di jiwa
Semoga kau sentiasa di sisi

aku CAHAYA YANG HIDUP...

NUR HAWA means CAHAYA YANG HIDUP...

nama nih wujud pada 19 Julai 1992
nama tuh atuk aku yang bagi.. my mum n dad actually nak bubuh NUR HAIDAH sempena gabungan nama HAIder+hameDAH.. memandangkan atuk lebih arif n tahu sal sume nih.. atuk pilih nama HAWA base on date, day n time ...
my mum n dad plus NUR.. so, my name is NUR HAWA...

thnax untuk atuk, mama n papa..cantik maksud nama nih... CAHAYA YANG HIDUP..
semoga aku akan be someone, one day nnti.. INSYAALLAH.. seorang yang berjaya, wanita yang solehah n ikon untuk family and sanak saudara..

ALHAMDULILLAH aku berSYUKUR kehadrat ILAHI kerna lahirkan aku dalam keadaan aku ISLAM..
lahir saja ke bumi aku di IQAMAT kan..
membesar dengan mama, papa, atuk, n nenek..
semua orang dikeliling aku bergembira dengan kehadiran aku..
even, actually my mum xsangka aku dah de at rahim dia..
seawal xsampai setahun my mum n dad kawin..
dah rezeki mereka agaknya.. even tyme tuh my mum n dad...
sedang susah n sedang merangkak dalam meniti alam rumahtangga..

mulakan dari kosong...

Lokasi.. bilik ku yang ku rindui....
keadaan:gelap gelita.. lama xcam nih... pelukmy teddy... mniarap.. baring depn lappy.. huhuhu...
perasaan aku bercampur baur.. sad, hepi... penat..
background music:
my parents sampai dalam pukul 2.45 pm cam tuh la.. surprise...!!! mama ketuk pintu bilik aku.. dengan adam...
hah, first thing yang aku buat is HUG my mom...!! yah..! muahh.muahh.. hah, besh sgt tyme tuh...
then dalam 2-3 minit tuh my dad pulk naek... menapak at tingkat tiga tuh... aku nak HUG je papa tyme nampak dia at depan muka pintu bilik aku... tapi aku xbiasa..jarang seh HUG papa.. penah k?? tyme kecek dulu lah kot... anyway, aku just kiss pp papa je.. hah, hilang rasa penat aku duk matrik nih gan jwp pper pagi tadi n dugaan yg aku hadapi at KMPK.. ade k?? huhuhu.. tipu lah xde..


aku sad coz xdapat salam,peluk, mnx mf gan NOR SAKINAH.. xsempat.. dia balek awal sangat....
memang bukan rezeki aku.. tak tau ag bile dpat jumpe...

dalam pkul 3.30 pm tuh aku dah stat gerak meninggalkan KM…

Selamat Tinggal KMPK....

ALHAMDULILLAH aku sudah selamat menyelesaikan paper terakhir aku... paper PENGURUSAN PERNIAGAAN... ha,heaven... comment sal paper tadi?? nope just nak baleekk je...!!!
ha..aku tengah kemas2 barang nih.. tunggu mama, papa n adam sampai....
miss u much..

malam nih aku post eh..
lokasi...bilik pink ku,rumah tersayang......

Dewan Seri Kinta,KMPK

ALLHAMDULILLAH aku da selesai menjawap paper akaun... pergh, keadaan at dalam DSK tuh.. gilerrr membara.. panas,bahang.. tak tahu la aku je ke yang rasa or de gak others yang rasa... aku rasa semua dalam DSK tuh kepanasan....maybe bcoz semalam hujan lebat kot at KMPK nih.. maybe yang buat aku rasa bahang semacam coz tempat aku tuh xrasa kipas.. paper laen ok jew... tyme paper akaun pulk dia xnak pusing.. adoihs.. then dah la ari ni aku pakai baju kurung yang kene pakai inner... b+++ hangat..

seriously, bagi aku paper tadi senang.. huhuhu..


lapar lah banyak gile yang aku nak share..
nanti petang or malam eh aku story..
nak makan dulu..
tata


salam sayang....
jumpe at next post....



~::Between U and I::~

BOY: A, B, C

GIRL: huh?
BOY: Always Be Careful
GIRL: ahh and then?
BOY: D, E, F, G
.........
BOY: Don't Ever Forget That
GIRL: ForGet That
BOY: I'm H, I
BOY: Happilly Inlove
GIRL: so
BOY: J, K, L, M, Just Keep Loving Me
GIRL: and how about N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z ?
BOY: (thinks)
BOY: No Other Person Quite, Reasonable, Shall Treat  U Very Well Xcept me You'll

Saat-Saat Terakhir....

ASSALAMUALAIKUM..esok secondlast paper..
aku tak tahu nak start camne..
banyak sangat yang aku nak story,,,,
aku nak story sal  myroomate..mypaper... mymood..myfeeling.. and manymore..
ada story yang beshsangat bagi aku.. and de gak yang buat aku...terkesan dihati...
tah la... maybeesok after abes jawap de la feeling nak story.................
INSYAALLAH lau panjang umor n de kesempatan untuk aku story, aku story...
maaf post kali nih aku tulis dengan xdepenghayatan n perasaan...

salam sayang...
jumpa di next post...


Never Say Never

See I never thought that I could walk through fire. I never thought that I could take the burn. I never had the strength to take it higher, Until I reached the point of no return.
And there's just no turning back, When your hearts under attack, Gonna give everything I have, It's my destiny.
I will never say never! (I will fight) I will fight till forever! (make it right) Whenever you knock me down, I will not stay on the ground. Pick it up, Pick it up, Pick it up, Pick it up up up, And never say never.
I never thought I could feel this power. I never thought that I could feel this free. I'm strong enough to climb the highest tower. And I'm fast enough to run across the sea.
And there's just no turning back, When your hearts under attack, Gonna give everything I have, Cause this is my destiny.
I will never say never! (I will fight) I will fight till forever! (make it right) Whenever you knock me down, I will not stay on the ground. Pick it up,

jalan-jalan cari makan..

Image
ALHAMDULILLAHimpian aku terlaksana jua.. even lambat dari ape yang aku mahu.. tapii xpe.. kenyang kot.. huhuhu.. lama x dinner makan berat2.. sello nya biskut or maggie PAMA je.. huhu

kan tahu? tapi aku beli roti arab dengan kuah sardin... roti arab yang aku beli tuh adalah yang terakhirr.. memang rezeki aku...hihihi.. cian at SAKINAH n HAZWANA.. hihi.. takpe3.. along n angah..ucu share ye... then lepas da beli dalam keadaan cuaca KMPK ribut n gerimis aku menjinjit santapan dinner aku dengan senyuman kegirangan.. huhu.. (^_^)/ aku berjaya jua...
then ALONG n ANGAH ajak gi lepaknat cafe C nak layan roti canai telo.. ok sis..i follow...
then tetiba.. teringin pulak nak makan roti canai pisang.. pergh,terrbaeek a cafe C punye.. susu+pisang..
memang terangkat... n terANGKAT gak berat aku.. huhuhu

let me share with u..




maaf lah lau pic tuh x cantik.. aku just guna camera nset jeh.. n maaf gak lau pic nih xmembangkitkan selera korang.. huhuhu.. maybe aku kene blaja mnaikkan kesedapan pic tuh…