Posts

Showing posts from 2012

tahun 2012 bagi aku . .

Image
assalamualaikum
alhamdulillah selesai suda study week aku yang aku habiskan di rumah pakcik aku damnn, buku aku jauh aku campak  even aku datang uma pakcik aku nih bersamasama buku tercinta. dapat la selak sehelai dua. :)
tahun nih bagiku amatlah mencabar family aku sekeluarga namun apa yang paling memberi tamparan bagi aku adalah kehadian bulan julai sebelum nih bulan julai ini lah yang aku dambardambar serta ternantinantikan sebab nak tunggu hadiah dari my parents and friends also dari  si dimple! ;) tapi telah dua tahun berturutturut pada bulan julai berlaku  kematian pada bulan julai. ye kematian. ye ajal itu rahsia Allah namun ianya telah memberikan tamparan kuat bagi aku se-family
tanggal 3 julai 2011  aku kehilangan nenek aku. ada aku ulas sedikit pada entri ini.
kemudian pada tanggal 2 oktober 2011 atok aku nikah baru :) nih pic ny . . . .


sebagai isteri

Image
assalamualaikum
aku terberangan kalau aku jadi isteri suatu hari nantiii . . . . . aku nak jadi isteri yang superdupper power bagi family aku :) insyaAllah aku nak suami aku anggap aku sebagai akauntan dalam family biar aku aplikasikan apa yang telah aku pelajari selama nih agpon, aku dah biasa buat moneyflow in and flow out aku dah aplikasikan dalam kehidupan aku seharian.
aku tak pasti lagi nanti dah married  aku nak ber-kerja atau jadi surirumah sepenuh masa tapi dalam minda aku aku ingin berkerja tapi mungkin dirumah sahaja bagi aku biarlah anak-anak aku membesar depan mata dan berada sentiasa dengan aku *ehceh, ayat macam dah anak 4orang hahahahaha
suami aku gaji je dia bagi aku semua duit gaji dan bahagi kan  segala keperluan rumah, anakanak, dan segala bill saling berborak tentang bill, perbelanjaan harian yang makin meningkat, keperluan rumah yang diperlukan kiriman duit buat parent jua tak dilupa.
eh, tapi xla gempak dan se-detail gamba at atas nih. -.-' 
seterusnya  bag…

terisinya hati ini.

Image
Assalamualaikum
Alhamdulillah hari ini aku masih berada di rumah pakcik aku. Hamboi dah bermastautin ke? Huhuhu Kalau ye pon ape salahnya kan?
Si dimple tanya: "aik, kenapa tak balik ag? Aku menjawap saje je. Nak balik utm pon xde feeling ag,"  hamboi Balik uma xnak, lepak-ing uma makcik ok pulak. Aku ada alas an aku sendiri kenapa xnak balik.
Antara sebabnya, aku malas nak balik agpon, buat apa aku balik kalau aku hanya membebankan parents aku, Agpon lately nih communication among us not so good. Aku tak tahu mana silapnya, Namun aku tidak senang dengan keadaan itu Bagi aku biarlah aku duk je jB nih Dari terus menyakitkan hati parents aku Bebankan masalah dorang yang sudah sedia berat Law aku balik umah sudah terangteranglah aku akan hangout dengan si dimple And my super bff yang dah lama gila xjumpa! Eh, lama ke?
Btw, aku hanya jalani jelah masa study week nih kat rumah makcik aku nihxla jauh mana At Bandar seri alam je Semua cousin aku sedang bercuti sekolah so aku xla …

funny conversation of us

Image
assalamualaikum :) hype ! hype!

tentang si masin sijantung hati

Image
assalamualaikum
.::salam sejahtera::.
ok, ce u olls teka aku at mana sekarang? rumah tercinta? bilik terperuk? nope nope salah saya berada diumah pakcik saya! ::bandarserialam::
"eh ada aku kesah ke noks?" 
abaikan segala bisikan syaitan itu.
ok, my entry now wanna to said about someone who? my mum? my dad? my lil.brother? my granddad? nope nope
here i wanna to share about someone how are so salty (simasin) eh sape tuh? eh awak la  si dimple (lesung pipit)
nama si masin saya aznurarifazman kami dah kenal hampir  5tahun
macam macam yang telah kami lalui dari remaja hingusan hinggalah dewasa tampan berkaya *sambil kaki silang tangan at bawah dagu.
kenapa saya terus bersama dia walau pahit manis yang telah berlaku dalam hubungan kami? terpisah dari aku matrik at perak,  sampailah aku buat degree at johor.
kalau nak diungkapkan dengan katakata  xterkira ingin aku coretkan namun yang pasti jatuh bangun dalam jalani hidup ini dia setia bersama aku kala aku senang kala aku sedih  *nag…

kelebihan hari sabtu dan ahad oleh para student !

assalamualaikum
hephep . . yeahhh, actual arini aku xde plan pape pon, selaen bermalasmalasan dibilik  online,  stalk orang,  tengok muvi, baca belog.
eh, kenapa pula kau bermalasmalasan wahai  nurhawahaider? eh suka hati aku laaa.
-.-' ok, abaikan fake conversation tuh.
sebenaknya, aku bermalasmalasan at bilik sebab, geng kelas memasing dah pulang ke hometown memasing ber-studyweek ah, hosemmmmnye pulang! >.< so, nak balas dendam lah nih aku bangun pagi, tido balik, bangun, tido, bangun, tido. dan sampai aku xingat berapa kali aku bangun dan  tido semula. \ hahahahaha.
keadaan matahari yang sudah tegak diatas kepala kemudian dalam ketika aku ber-lumutlumut atas tilam  tetiba zila ketok pintu  and said, "hawa, aku nak g makan gan kak long nak ikot x?" bila dalam hati dah ber-niat nak bermalasmalasan at bilik  melumutlumutkan tilam so, aku jawap pertanyaan zila dengan endah xendah.
and here, we jump to chapter 8: kami sudah berada didalam Johny's :D sedang menuggu …

20.12.2012

Image
assalamualaikum . .
alhamdulillah semalam 20.12.2012
rancangan kami sekelas nak wat bacaan yassin berjalan lancar sangat seronok dan meriah . .
thanks tok dr.fara diva n dr.muzani yg sudi belanja nasi beriani shahab memang terbaekkk~~~
dalam hidup berperantauan nih kenalah pepandai jaga diri dan alhamdulillah aku dimurahkan rezeki dikelilingi  dengan sahabatsahabat yang baik.
dalam kita bergaul aku dapat merasakan  kebesaran ciptaanNya manusia dengan  pelbagai kelebihan dan kerenah SubhanaAllah
semalam jugak de sorang sahabat ni sambut  ulaang tahun dy . . sana helwa kak fana ~~ :)
btw, rumah n kerete dr.fara memang memberi inspirasi dalam menghadapi final exam yang akan datang nih.


dalam meniti usia ini ia akan menjadi sebahagian dalam memori kita bersama . .
wassalam.
xoxo,H #IstanbulAkuDatang


pengubat~

assalamualaikum
ketiak ketika menaip ini kita suda hampir berpenghujung tahun 2012 tahun yang penuh dengan warna warni yang banyak pengalaman mengajar dan memperkuatkan diri
tak kesah la tahun 2012 ke 2013  or 2019 ke 2020 apa yang penting apa yang telah kita isi dalam hidup kita sesungguhnya berada di dunia ini hanyalah persinggahan.
semoga umur yang panjang ini dipenuhi dengan ibadah kepadaNya dan memcari bekalan untuk bertemuNya.

sELamaTUlangTaHun

Image
assalamualaikum . .
lama gilaa xhapdate! bz la katakan. . btw hanya ingin mengucapkan selamat hari lahir kepada sesiapa yang menyambutnya pada tanggal 23 Oktober :)
semoga dipanjangkan umo,
dimurahkan rezeki,
bertambah matang dalam menerima ujian, dan always think +ve


umur makin meningkat . ajal makin dekat.

sekian

next plan :)

assalamualaikum
memandangkan bebi DELL aku suda makin merosot prestasinya . . i need to find another bebii ! yup, terpulang laa u nak kata pe DELL . .
maaf . . .
nampak demand x nak cari pengganti si bebii DELL adalah . . . . . . . . . . . .
<next episod>

K.E.L.E.G.A.A.N

assalamualaikum
horeyyy ! semalam tamat suda kuliah for tiz sem :) semalam? yup, semalam ! 31/06/2012
alhamdulillah  semua berjalan lancar :) what will come around? . . . . . EXAM !
yup!
semalam malam aku ber-senang lenang dengan . . MOVIE time  cite  heartspring :) nice one!
make me crazy with Korean 
so suwit, kiut . .
sekian 
: tamat :

salam perantau

assalamualaikum

:) sehat anda semua? miss me?

maaf lah kesibukan yang melanda diri telah menyebabkan laman ini ter-sawang bawang dengan spider wap, mind map
memandangkan kini berada di hujung semesta . . well, sibuklah assgment yang nak di-submit presentation yang ingin di present dengan keadaan poket yang makin kempiss dengan broadband aku yang meragam macam hareemmm baby DELL aku yang separuh memang agak menyesakkan otak . . 
tido yang tidak teratur  solat subuh yang memanjang gajah =.="  nih ke calon menantu pilihan? jauh dari senarai lah NURHAWAHAIDER oiiiii makan? hurmm, tengak laa mood cmne nk lyn perut sampai perut tuh dah biasa berbunyi dan aku aase cam  background music yg teman aku siapkan macam2 keje. . 
aku dah lali . .
aku terima dengan redha  :)
semoga semuanya baik-baik sahaja  :)
aminn yang penting senyum
:D
selamat berbuka puasa bagi yang berpuasa sunat or ganti

posted by: NURHAWAHAIDER

alhamdulillah :)

Image
assalamualaikum
alhamdulillah wihslist aku yg ke4 terlaksana :) pada tanggal 16 mac 2012
tahun yang berjalan lancar :)
posted by : NURHAWAHAIDER

untuk bakal suamiku

Image
assalamualaikum

posted by : NURHAWAHAIDER

timeline fB xseronok ! ! ?

Image
assalamualaikum

wah  .  . . .  . . . . . .  . . .. . . . . . . . . . . .  walawpon ber-cuti semesta 
namun kekangangan mood  telah men-cemburu-i aku dalam meng-hapdate sesawang ini  :) maaf . . . . . . . .  . .

andai ada yang rindu . .  bhaaahahahahha *ketawadalamkesunyiaankesawangan *siap de bunyi cengkerik . . . . . . . .  . .
.
.

burung hantu lalu
.
.
.
.
.
.

25th Jan 2012 : Khamis : JJ






27th Jan 2012 : Sabtu : Banda Acheh, Port Klang

eh, mana aku? aku? aku? aku? tidoooooooooooo dalam surau ! bhaaabhabha . .  . aku bangun je my parents dah packing nak balik  :( ok, fine !
*puassangattido*




28th Jan 2012 : Ahad : KotaDamansara
my cousin weeding ! tahniah sangat to Afiqah Najib with her husband Khusairi  semoga perkhawinan pada usia muda ini diberkati oleh Allah s.w.t barrakallah !  *moodnyanyilagumaherzain*




30th Jan 2012 : Isnin : Rumahku SyurgaKu

bagi menebus kesalahannya dan dalam masa yang sama ingin berkongsi perasaan  menikmati tiz superb dessert thanks alot ! :) bukakbukak je mama melahap dulu  hihi said "takot anak m…

preview xtvt semasa cutti ! :)

Image
assalamualaikum
alhamdulillah , selesai suda dengan jaya-nya program khidmat masyarakat KEMBARA '12 yang dikendalikan sepunuhnya oleh JKM KRP 12/13  dan banyak bantuan dan tunjuk ajar oleh penasihat program,  akakakak serta abangabang yang lebih berpengalaman . . jutaan terimakasih !  ^^Y *winkwink*




banyak sanagt yang aku pelajari
kita kena ber-syukur sangatsangat !
:)

alhamdulillah

puas jalan
puas makan

.
.
aku pon terbang pulang ke rumah
sesampai je
esok nye papa ajak naek cameron
:)
follow je
:D





puas sangat !
even at sane jammed dengan timbunan manusia
namun dengan kehadiran @pamada di sisi
aku BAHGIA !

thanks also too my aunt ,  my cousin . .
my sweet granny
.
.
.
.






#tanpa mama, papa, adam . . nur KOSONG  thanks Allah lets them be mine

aku bahagia dengan cara aku !

Image
assalamualaikum :) alhamdulillah selesai suda exam tok sem 1 :D

last pper 16 Januari 2012 9am-11am
:)














17 Jan 2012 salah 1 dari wishlist aku tercapai ! ! :) eh no bape? no 2 :D .  . .
permulaan 2012 yang baik

18 Januari 2012 masih di UTM -_______-" menjalankan gerak kerja bagi program khidmat masyarakat KEMBARA '12 di selatan negeri JOHO .


aku pelik bila kita ber-sahabat tak kira la dengan sama jantina atau berlainan jantina perlu ke sebab kita ber-kawan di persoalan dan harus dipertikai?
come on laaa . . dulu tyme kau kecekkecek kau de xckp at kwn kau yg ingus meleleh tuh "awak, kawan laa dengan kita. Kita maen atromenatromen samesame. tuh je" per-sahabatan itu bukan mengira itu semuaitu per-sahabatan menunjukkan sejauh manakita mampu ber-samasama mengharungi sukadukapenat bersama
saat menangis, dipinjamkan bahu to let go air idung kau mem-basahi bahu kawan kau,
saat suka, dihamburkan air liur kau at muka kawn kau,
saat xde duet, makan kongsikongsi tapi kau makan semua nasi bungkus tuh,
saat sh…

budak selekeh di-UTM

Image
Assalamualaikum
Ttibe tyme study ter-pk . .
Cam best ye law exam week nih = bajukurung week J
Sebab?
Suka hati aku laaa . .
-______-“
*kalau cam tuh baek toksah tanya an . .
Bhahahahahaha


Semalam = Jumaat = Friday
Yup . . ha’ah semalam = Jumaat = Friday
So what?
Nak koba nih . .
Semalam aku g pasar malam . .
Motif?
Beli makanan banyakbanyak laa . .
Pergi ber-5 . . bersama jiran tetangga . . naek kete pengerusi JKM kauu . .
Kau ade?
Hahahahaha . .
Sebelum pegi tuh mam kol . .
Cam tawtaw je aku nak merayau
=.=”
Mama pena cakap ‘naluri ibu nih selalunya betul dan kuat’
Ok, fien [fine] . .
Dalam conversation tuh mam de ckp . . .
“ha, jangan beli makanan banyakbanyak nanti lepas makan tido, bila tah nak belajarnya”
Huhuhu . .
Ok, mama sangat faham akan habitat anak dia . .
“mama kenal nur dari perut mama selama 9bulan kak . .”
Ok tuh laa ayatayat touching yang akan mama utarakan . .
Huhuhu
Okokokokok
Berbalik pada cite asal . .
Ha, aku g pasar . .
Ha’ah . . aku sangat teruja !
Yup. terujaaaaaa!
*Sambil bukak mulut besaqbesa…