Posts

Showing posts from October, 2013

Entry dalam bus MajuExpress.

Image
Assalamualaikum
Semalam berakhirlah #Fesko51UTM
Black datang sebagai penutup.
Aku tak pergii pon. *-__-*Harinih aku dah istiharkan cuti semesta!
Even dalam takwim UTM, stated sem break start 4th Nov 2013. Dalam takwin coursemate aku esok 1st Nov 2013
Huahuahua. Semangat sangat nak cuti awalkan hawa ni. *suarahati*Selesai test week dengan bergaya, even ada 2 3 papers aku rasa macam tak yakin sangat nak jawab. Tapi dah tamat pun. Kene perform lebih on assignment and final exam nih. Selesai test aku dah tak betah duk dekat UTM terchenta ni. Tapi aku gentle, aku teruskan jugak. Dengan menyiapkan 2 assignment and submit. *ding* Mama dah dok tanya, "kak bila balik?"
"Hari apa?" Dan kemuncak pada ke-teruja-an mama sal cuti aku malam tadi. Mama kol tanya, "esok ada kelas ke?" "Habis kol bape?" "Dah beli tiket belum?" Aku cam dah biasa dah dengan cara mama. So, aku cool je la jawap. Even kadangkadang aku rasa mama nih suwitt angatt. Hahaha. Mama ce…

Faizal Ismail (FBI) hotfm berhenti dari HotFm

Image
Assalamualaikum
Faizal Ismail or known as FBI adalah antara pengacara radio yang aku suka. Aku dengar HotFm pun sebab ada FBI dengan Fara Fauzana (Fafau). Aku minat dengan kimia antara mereka dalam slot AMCrew. Sebelum AG masuk pun meriah pagipagi aku. Patutlah pagii tadi aku macam nak sangat dengar HotFm even Enna (jiranaku) suro tuka EraFm. Aku tuka pastu dia kua dari bilik aku, aku tuka HotFm balik.
Tuptup, aku tengok Twitter, FBI post something that make mr shock. Even AG pun shock. Fafau xde, fafau g annual leave ke Maldvi. Tak tahu lah, tajuk borak pagii tadi de kaitan atau tak. "Ikut kata hati.."
Lepas twit tkejut tuh lagu yang main sume cam sad je. And dekat twitter siap de hachtag #FBIjanganpergi. Ramai sebenarnya yang dengar celoteh AMCrew demi mewarnawarnikan pagii.
Berapa tahun berturut-turut kot FBI dapat award penyampai radio lelaki. Rezeki Rezeki. Semoga apa yang akan FBI lakukan dipermudahkan dan dimurahkan rezeki.
Camne la pagii Esok FBI Fafau xde. AG sora…

4tahun berturut-turut.

Assalamualaikum.
Alhamdulillah lecture aku masih guna soklan PP2 tanpa ada apa perubahan. Maybe kod subject, time, venue berubah. Seb baik ubah.
Soklan simple tapi aku je yang high expectation soklan susa dan gigih la aku baca sampai chapter Insurans. Senang je kalau aku fokus spotted answer. *answer* ok. Cam skema jawapan la camtuh.
Lepas je abes paper yang senang tuh lunch dekat MakJah restoran sebelah rumah alumni UTM tuh. Environment dan dishes memang best. Tapi for student the price a bit expensive then Meranti. Huhu. Mungkin sebab de air-cond kan and selalunya yang makan sini staff-staff U n lectures je. Kitorang je bajet staff. Huwhuw. Dan nak dijadikan cerita Fesko51 sebelah MakJah je. Menapak la kesana, time matahari tegak camtuh xramai mana pun orang. Panaskan, kitorang je yang semangat nak jadi ikan kering dan sanggup berkelecak dalam Fesko. Booth memang banyakkk sangat. Tapi takde pe pun kelainan. :( still the same, tudung, jersey, otak2, sup gear box, kain ela, etc. And a…

Last year question for Professional Practice 2

Image
Esok paper PP2.
Wish me luck!
3tahun berturut-turut soklan yang sama keluar. Semoga tahun ke 4masih sama! ;)
Jum study!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Festival Konvo 51, UTM

Assalamualaikum.
Hai
Harinih start lah Fesko51,UTM
Dan open ceremony malam ni artis jemputan is Anuar Zain nokss.
Pakkan la esok aku de paper kalau tak mungkin aku pergi serbu nak tengok jejaka idaman malaya tuh.

Macam biasa, Fesko typical yang bniaga jual baju, tudung, jersey, otak2, charkueteow, sup gear box. Too cliche.
Aku tak terjah lagi Fesko kali nih. Maybe ada yang lain. *MAYBE*

Tuh saja nak gtaw. Tuh jalan Skudai petang tadi dah jammed dengarnya. Mungkin gara-gara Anuar Zain nak mari. Papepon, kalau tak tahu nak g mana malam ni mai la dengar Anuar Zain nyayi FREE je noks. Kalau tak free arinih bole g esok lusa.
Fesko51 dari 23Okt-30Okt.
Artis yang de dalam senarai is
-Anuar Zain
-Al-Mawlid
-Abon
-dan banyakkkk lagi!

Kalau nak tahu lebih boleh tengok dekat official fb Fesko51 UTM
https://www​.facebook.com/FESKO51
Kalau nak datang ajak la aku sekali. N kalau jumpa mana2 dlm tuh tegur-tegur la ye! ;)
Adioss.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Selamat ulangtahun kelahiran Scorpions

Image
Assalamualaikum Bulan Oktober makin berpenghujung. Cepat sungguh masa berlalu meninggalkan aku yang terkedek-kedek menusuri laluan kehidupan ini. Minggu nih agak serabut sebab minggu Test kan. Soklan senang mood hepi. Soklan susa mood kelaut. Soklan senang jawapan susah, mood ke karaoke! Hahaha
Sekarang dah week seven (7) dalam semesta lima (5) nih. Ya Allah cepatnya masa berlalu. Next sem (6) dah Praktikal. Then sem tujuh (7) nah final year! Seniorita! Then, pakwe kita time tuh is PSM! Sangat romantic tahu dia tuh. Saat-saat nih aku rasa macam kadang-kadang serabut, kadang-kadang rasa enjoy.  Juz betulkan niat je lah.
Eh larii marathon jauh sangat dengan tajuk nih. Seringkasnya ingan ucapkan Selamat Ulang Tahun untuk yang sambut hari tua pada hari ini mahupun bulan Oktober yang blues ini. Selamat ulang tahun perempuan 19 Oktober Selamat ulang tahun lelaki 23 Oktober Selamat ulang tahun lelaki 30 Oktober
Walaupun singgah hanya sementara namun in tersemat kemas dalam diari hidup. Semoga yang t…

1month 4days or 34 days

Image
Assalamualaikum Sangatttlah tidak ku sangka yang nurhawa the greatBerjaya tidak pulang ke rumah selama tigaplohpat (34) hari. The new record since im here! *UTM* Tapi masa yang mama datang jaybe tak termasuk eh. Mama datang jumpadekat Skudai lain sekali dengan aku touchdown dekat pekan kapar tuh. Amatlah terharu dengan kerinduan oleh sanak saudara jiran tertangga. Hiperbolass gilos.


See. Terharu rasa nak balikk je terus mala tuh lepas baca text dari mama. The biggest diff masa aku balik nih is HARGA TIKET BUS DAH NAIKKK! Last aku naik bus dari Sri Putri-Klang  masa cuti sem (bulan June) harga tiket RM33.50 Dan last Friday aku balik same place Sri Putri-Klang harga tiket dah RM37.50 Yang pelik, dari Klang-Sri Putri last sem (around Mei) harga tiket RM35 Yang latest aku dah beli tiket balik dari Klang-Sri Putri untuk this Wed RM40. Wooo, how its can be? Makin kuranglah aku nak balik Kalau last sem aku balik rumah sebulan 2 kali, kali nih nak balik sebulan sekali pun aku masih berkira-kira nih. =_…

wordless Wednesday.

Image
bintang dan bulan 3 Zulhijjah 1434H di G18-Kolej Rahman Putra,UTM, Skudai.

Food Review: Mini Takoyaki, Tutti Fruity, Jusco Tmn U, Skudai.

Image
Assalamualaikum. Ha, nak la sharing-mering dengan korang. Lelebih lagi bagi rakan taulan yang full time student dekat UTM, Skudai. Bukan apa benda baik kan, tak salah nak mering-sharing. *ahakss* Amaran bagi yang tak mengenali apa itu, “TAKOYAKI” sila click *sini* (pengenalan) kalau dah tahu skip/ abaikan je bahagian nih. Hahahahaha

Yang area Skudai, lepak JJ Tmn U amatlah macam kedai mamak sebab dekat nak up sikit dari ayub dan arked yang sedia ada. Jump to the main thing, aku telah meraskan keenakkan TAKOYAKI yang ada dekat Mini Takoyaki yang merupakan salah satu produk keluaran Tutti Frutti. Walaupun aku yang pernah belajar Business Management tak dapat nak serap sangat perkaitan yogurt dengan takoyaki. Tapi disebabkan rasanya yang masyukk. Terpaksa aku serap jugak yang Mini Takoyaki nih salah satu produk Tutti Frutti. Mini takoyaki nih di jual pada set 4pieces RM4.50, dan 6 pieces RM6.00. perisa yang ditawarkan octopus, ham & cheese, crab. Kalau kakikaki yang layan makanan Jepun/…

Permulaan Oktober.

Image
Assalamualaikum Alhamdulillah bulan Oktober kembali lagi. Dan selesailah sudah 30 hari dei bulan September. Permulaan bulan ini di mulakan dengan sebuah lembaran baru yang lebih positif dan berinspirasi.
Sudah lama aku cari dan cari. Akhirnya milik aku juga sebuah buku yang diinspirasikan oleh Prof Dr. Muhaya Mohamad. 


Seorang pakar motivasi dan doctor mata yang aku adore. Setiap butir bicaranya memberikan semangat baru, aura positif dan menyedarkan.
Doakan 40 hari yang akan datang aku akan jadi Insan Baru ! J aku dah cuba pakai socks. Doakan aku terus istiqamah dan bertambah dekat ke jalan Allah. Amin.


Kalau ada masa boleh dengar segmen Dr. Muhaya dekat Ikim.fm setiap hari rabu pagi. Bersama-samalah kita menjadi insan yang cemerlang dan ber-aura positif. ;) 




semua pics di atas adalah ihsan Mr.Google.