Posts

Showing posts from 2011

RINDU ! ! !

Image
assalamualaikum

sem satu hampir melabuhkan tirainya . .  antara benda yang akan aku rindu di part one nih ialah . . . . pergi kelas construction technopergi studio tok draugmenship classpergi lab :)called as freshietido petangpetang coz xde kelas petang :Dsemua laaaaaaaaaaaaa!


kem pemilihan Jawatankuasa Kolej Mahasiswa KRP stories!

Image
assalamualaikum
:: kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::





















meneruskan hari dengan penuh gagaH

Image





assalamualaikum
:: kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::
# kredit to kak maria
hari nih aku amat bahgia kerna kelas @material&constructioncancel ! *9pagi heaven sebab bule bangun lewat . . tapii kelas @principlesofeconomics takcancel! *11pagi =.=" NURHAWAHAIDER *penyegan !!  *tengok kamus negeri perak

hari nih PROF.WAHID tuh beronokronok cite sal money, perndapatan per kapita etc. ok, aku mampu gagah lagii nak faham masuk jam 12.30 muka aku dah cmnih -__- 12.50, dia masih xplain muka aku dah +.+" matihakutakfaham pe yang dia cakap semua melantun balik ! toinng toinngg toiing ! ! *bayangkan bola melantun  motif ???? penat menapak dari CICT ke PSZ ok, stop jap hambek ghambar ! :) megubat luka gi CICT tapi tanpa buat pape *sangatsukadiperlakukansebegitu!




payung tuh mahal weh  *aku kidnap room8 aku punye ! =P

okokokoko roomate aku pon nak jugak join . . ok ok nah 1 gamba tok kau !

# muka penat ber-rushingrushing

eh eh hape tuh? merah jewWw okokoko lets me xplain tuh makanan la loading !
nama makanan…

kenangan masa mudamuda yang akanku ceritakan dengan cucucicit :)

Image
assalamualaikum
:: kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang ! ::
# kredit to kak maria

minggu nih agaklah buzy . . *busy kebanyakkan assigment due date for submittion is NEXT WEEK ! :) tapiiiii . . .
ke-busy-an aku makin bertambah dengan adanya xtvt 4 tiz week! what that?

JEMPUTAN KE KEM PEMILIHAN JAWATANKUASAN KOLEJ MAHASISWA (JKM) KOLEJ RAHMAN PUTRA TAHUN 2012

ok, aku terima *jemputan tuh :) 9th - 11th december 2011 lokasi : ??? secret ! =P
i though it will be tired+sweat+hosemmm!!
sekian


study+assigment+kem = matured + cool !! :D



 # aku nak buat apa yang aku tak pernah buat !
ayatmafia

jusco bukit indah gojesss!

Image
assalamualaikum
::kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :: # kredit to kak maria





nak wish nih .  . . selamatulangtahunNURHAWAHAIDERdiUTMyangketigabulan =)
semalam 3th dec my sayanggs @nurfarahain a.k.a farra larra birthday! hapy bday bebe ! miss u much . . nnti i balek we ols celebrate eh ;) love u beb, i'll alwaz wit u . . .
semalam tyme shopping aku yang paling besh di jB !! memandangkan sekunk demam YES *YearEndSale so, aku taknak laa tertinggal nak berpotongan 70%-80% . .
malas nak type sangat scrool scrool . . . . .

 




besh sangat jj nih tok bershopping ! ! tok kaki entertainment agak xbesh laa coz cinema on construction ag . . karoke set baru nak beli . . hahaha
bagi kaki shopping a.k.a windowshopping cam aku tempat nih sangat hosem ! agak besar dapat laa merawat luka aku terhadap jj tmn U yang sekangkangkera


dalam tuh de 1)F.O.S (FactoryOutletStore) 2)Padini 3)Voir 4)BodyGlove 5)Levi's 6)Daiso 7)Hinode 8)Al-Ikhsan 9)Edwin 10)watsons 11)Heritage Hub (Converse&Everlest) 12)Lavender 13)A&W 14)Johnnys Re…

8 sekawan, hosem !

Image
assalamualaikum
:: kalau tak jawab dosa,kalau jawab sayang ::
wah. mlm td sangat laaa hosem ! sebab UTM de wat program 8sekawan bagi sume 1st year student :) . . tersangatlah teruja pabila jejak an kaki ke persekitaran stadium utm :) sangat teruja! . . #stadiumbarukotww  tyme masuk je stadium, siyes doh ase cam atlit even, nak naek bilik aku at G09 tuh pon tercungap-cungap mintak penampa! ekceli, aku nih bekas atlit juz dah pencen jeWw
# ayatbajetnakkenacampakdengantelorbusuk!  


siyes sangat hosem! malam tuh njoy gileRR! ekceli, aku nak balik petang tuh coz arini *3th dec akak sedara aku nikah . . tapi disebabkan aku baek an . . so, aku aku menyemak la memeriahkan 8 sekawan nih . .
# ayatorangkacakharuslahmeninggidiri






 # kalau aku balik pon xpe ekceli, tapi bak kate room8 aq, mesti de hikmahnya sume tuh berlaku . .
yup, i agree . . mlm tuh icu =P

ku ukir indah namamu - 7 pelangi

Image
 If I let you go
Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
Nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I'll be missing you

Entah kemana
Akanku cari
Rasa cinta yang
Pernah ku miliki
Janji setia
Sehidup semati
Dan hanya waktu yang
Memisahkan kita
Namun semua
Telah berakhir
Untukku

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Yang ku ukir indah
If I let you go
Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
Nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I'll be missing you

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu
#s…

kelukaan itu sakit . .

Image
assalamualaikum
:: kalau tak jawab dosa, kalau jawan sayang ::



pengakhiran bulan november itu amat bermakna 28th november 2011 semuanya melayang
setelah penat 4 hari berkhidmat masyarakat di senggarang, batu pahat

seketol batu hempap kepala dan hati aku nothing i can say

but . . .










tapi aku tahu , Apa yang Allah tentukan bagi kita, itu yang terbaek untuk hamba-Nya.










# Last but not least, here i share . .
#wannabeanewnurhawahaider

mahasiswa menjual *%$@! di kawasan U?! apakah??

Image
assalamualaikum !

:: kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::

wah, esok akan berangkat ke Senggarang ! kenape? join progrm under KRP ;)
tiz week area G01 amat meriah dan fun ! ! sebab de event yang bebudak senior handle . name nye #builtsale
sangat hosem ! de jual sushi,rojakbuah, marsh.coklat, burger, coconutshake,popiahpisanggreng dll. mai la KRP,UiTM memang terbaekkKkk!
semalam me-round2 terbeli laa burgermatsalai+kopoklekot'ganu then hari nih membeli laaa susHi . . . ! kenape? sebab dia look hosem bila akak seniorita tuh gulung looks cooOoL je . . letz scrooldown! scrool scrool . .


  murah kot! RM6.50, 10slice ^^, kolej laen ade? xde an . .
datang laa rase dy? hosem!  sekian kenyanggg ! !
#asecamkatsushiking

iloveonlineshopping!

Image
assalamualaikum !
:: kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::
haku rasa aku dah besar laaa *eh baru perasan kew? aku ase hormon estrogen telah membiak dengan deras dalam tubuh badan aku skunk why? it's because aku makin gemar ber-shopping like gurlz yg laen ! it is normal laa NURHAWAHAIDER ! =.=" eh ye keww? ok abaikan . .
^^Y
teruskan teruskan

dalam zaman serba canggih nih semue dihujung jari jeww!
click sane click sini tarrraaaaa!


 


*beg yang kiut tuh mampu masuk 1wallet besaQ,lipbalm,compactpowder,wettissue, key,2bijiknfon #matric card tuh sesat!


xsampai 30mint dah dapat seketol beg yang sangat gojesss! kenapa aku shopping online? because it is make me cooOoOL ! o.O +.+"  nurhawahaidermintapenyepak!
eh no laaa . . ia amat mudah dan tangkas ! #betol ke penggunaan ayat tuh? selain tuh barang2 online nih cam limited edition also, shantek2 dan sukar didapati di pasaran gelap *certain stuff laa
ekcely, dah lama aku kecimpung dalam dunia onlineshopping nih juz aku baru tersedar kewujudan hobi b…

wanna be strong

Image
assalamualaikum
:: kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::
woo, lately nih haku diklasifikasikan "busy" . . ^^Y kenape? as usually my fanatic fans punye pasai laaa . . *assigmentsss laaaa actually
sabtu lepak group Qs-Bina wat program it is delegasi UiTM-UTM QS-BINA & PERUBAHAN =)  sangat hosem!  *UiTM shah alam
cam-cam la xtvti yg disedia kan *skema giler ayat . . haku masuk xplorace! 1 group gan abg paroi naek balai cerap, g N28, FKM, kandang kuda sangat fun + sweat + sunlight = PENATTtTTtTTTTT ! ! #seminggu badan aku sakit panjat balai cerap tuh dari B11

then tiz weekend pulk de program KHIDMAT MASYARAKAT DAN PENDIDIKAN Y.T.M TUNKU ABDUL RAHMAN 2011 SIRI II (PUTRA '11)
panjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangkan nama nye =D tugasnya pon bannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnyak! aku incharge part PERTANDINGAN MEWARNA took simple but complicated =) *chillllax 4 info program nih 4hari dari jumaat-senin at senggarang, batu pahat

ok, hari nih firstyme shopping sensorang! terasa aku nih sangat ho…

membina jaringan sosial . .

Image
assalamualaikum
:: kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::
kelas kau meng-hapdate blog 3 kali in oneday kauhade? mesti u ouls jawab #hadeakukesahkewwwW

ok ok back to the story
aku dapat nih! . . . . . .
ta nampak eh? TAWARAN MENJADI CALON BAGI PEMILIHAN AHLI JAWATANKUASA KOLEJ MAHASISWA (JKM) , KRP.
antara ayat tabuleblah kan
'...memilih calon-calon yang berkelayakan bagi menganggotai barisan kabinet jkm...' '...Majkis Felo KRP telah bersetuju untuk memilih saudari sebagai salah seorang calon berpotensi....'

wah wah wah anak en.haider wannabe jkm laaaa . . tapi berpotensi kewwW?
lets try new things nurhawahaider ! ! malam nih de sessi 'temubual' . . . =.=" camretislaa nak temubual segala . . . asal ta guna temuduga jewW . . ? more tragis dan ngerikan . . .!

 #maaf pic xcantik macam guna dslr, iphone, xperia , belekberi or samsung galaxy
tapi my galaxyace is ontheway too skudai . . =P *ponbulenurhawahaider

janji tetap janji

Image
assalamualaikum ::kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :: last post de janji kan nak preview some pic time we ouls gathering bersama2.... taraaa ! ! . .
.
.
.
 

   wanna somore?! wait 4 our hosemgathering by unoffical date in 2012


# thanks nurfarahain , nurfarahin and ain syazana coz sudi bersama2 meluangkan masa. .

penghargaan bukan atas harga

Image
assalamualaikum
:: kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::
wah apakah perasaan anda bila diberi hadiah? even juz coki-coki yg beli kat kedai piah seronok kan? ? kan ? ? angguk je laaa . .

ari tuh aku de beli inner arabico by kak nana a.k.a islamioparadise kenapa aku pilih itu? sebab inner dy sangat menarik! hosem! gojes! so, easy nk gaya kan shawl ala2 hanatajima inner arabico nih cam kembar inner yang hanatajima tuh pakai! nak beli cm hanatajima at butik dy mahal noh. over the sea lagiii . . hahaha
inner arabico nih difference dengan inner neck yang de at pasaran luar sana mostly yang berada at laur sana lau pakai xtutup leher pon . . lau de sanggul rambut lagii la terjongket inner tuh then nampak laa leher belakang . . leher belakang? apakah?! hahahahahahaaha juz imgine by ur self ^^v
that is first time aku shopping online at situ gud service price? reasonable tok sesape yang kaki shopping online.
cakap banyak pon xgune ce try click . . .
islamioparadise cekidout iNnEr aRabiCo
banyak shawl and tudung syira yang…

cinta bersemi . .

assalamualaikum . . .
:: kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::
tadi keluar dengan my sayangsss . . ! siyes fun ! ! tadi kua gan @farra larra , @nur farahin aazme , and @ain ariffin :D sayangss i @nurdiyana sobri ta dapat join . . bZ jaga anak .
. buah! :D
gathering tadi agak peliksss it's bcoz my sayangss juz ajak lepak kat [plazalamsentral] . . tapii ta kesah laaa . . asalkan dapat bersama -sama :D pagi tadi papa sangat bermurah hari nak hantar aku and my sayangss too shah alam . . ok , papa .. bagusss gak ;)
sampai je karok 30 lagu at floor atas tuh . . oh vip room tuh mengingatkan aku tentang sumting . . . tapii layan jugk laaa.. 1st time karok dgn my sayangss at situ . .
puas melalak , perut pon melalak gak tyme lunch lepak [saccmall], pekena {only mee} . . not bad . . aku ce try "wanton dry mee" . . i loike . . but agak. . sweet . . xde pedassss :( kurg ummpH . . *sejak bile tah nurhawahaider pandai mkn pedas
then g elianto , bonita . . lame xshopping . . my sayangss belanje #big…

mangsa banjir

Image
assalamualaikum . . .
 :: kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang ::

 


tahun nih xmeriah sangat bcoz maklong n paklong g tunaikan rukun Islam k5 aku dah 'takde' atuk . . tahun nih beraya tanpa nenek tersayang . . .



semoga sume dugaan nih dapat family aku lalui . .



*lokasi kejadian at jalan aman, kanchong darat, banting