Posts

Showing posts from May, 2011

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SEMESTA PROGRAM MATRIKULASI DUA SESI 2011/2011

ALLHAMDULILLAH, aku bersyukur kehadrat Ilahi atas apa yang dikurniakan..
TERIMA KASIH tak terhingga buat lectures di KOLEJ MATRIKULASI PERAK tercinta kepada   * PUAN ROHAIDA ABD GANI ( lec.akaun yg digeruni...) * ENCIK AMIRUL AWAL IBRAHIM (lec.akaun yg stylo..) * ENCIK NOOR AZMAN  (lec.biz yg comel..) * CIK KHAZIRAH ( lec. biz yg suke bergerak dlm LH2..) * CIK ROZIANIS ( lec.biz yg cool n steady..) * MADAM ZUZITA IBRAHIM (lec.math yang TERbaik..!) * ENCIK AZIZUL AMAT (lec.math yg otak calc..) * ENCIK AHMAD ISHAK (lec.eko yg cinta akan keluk..) * MISS LEE QUIT HUEI (lec.eko yg sangat comel di KMPk..)

terima kasih juga pada my beloved parent.. * my mum (tulang belakang sy..) * my dad (bank bergerak sy...) * my adeq (sgt syg akan sy?..)    
tak lupe.. thank you very much to my frenz.. *NURUL NAZIHAH ABU BAKAR (motivator ta berbaya aku..) *NOOR AINI MD.YAZID (recorder nota kuliah aku..) *HAZWANA HASAN (room8 a.k.a along a.k.a gadis teh ais..) *NORSAKINAH RAHMAN (room8 a.k.a angah a.k.a gadis teddy..) *BUDAK TU…

ku menanti saat itu...

aku sedang bermain dengan api

RAHSIA BULAN KELAHIRAN

Berikut disenaraikan kajian mengenai bulan dan sikap anda, yang telah dijalankan oleh Yang Berbahagia Dato' Dr. Fadzilah Kamsah. JANUARI Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.Pandai mengambil hati orang lain.Pendiam kecuali telah dirangsang.Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.Mudah mendisiplinkan diri sendiri.Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.Cukup sayang pada kanak-kanak.Suka duduk di rumah.Setia pada segala-galanya.Perlu belajar kemahiran bersosial.Sifat cemburu yang sangat tinggiFEBRUARI Berfikiran abstrak.Sukakan benda yang realiti dan abstrak.Bijak dan pintarBerpewatakan yang mudah berubah.Mudah menawan orang lain.Agak pendiam.Pemalu dan rendah diri.Jujur dan setia pada segala…

CUBA

Ada angin yang melintang Ada halang yang terbentang
Setiap sudut itu dirasakan susah Setiap satu itu dirasakan payah
Ada taufan yang menderu Ada petir yang meluru
Setiap peluang dirasakan tipis Setiap hela nafas dirasakan nipis
Pasti punya puncanya Ada hikmahnya
Cuba kau berdoa Cuba dan cuba kau meminta Cuba ‘tuk berserah Cuba dan cuba ‘tuk percaya
Ada awan kegelapan Ada langit berlapisan
Setiap ramalan terasa bagai mendung Setiap musim terasa bagai tengkujuh
Pasti punya puncanya Ada hikmahnya
Cuba kau berdoa Cuba dan cuba kau meminta Cuba ‘tuk berserah Cuba dan cuba ‘tuk percaya
Pada baris Butir doa Kau memohon Kau berserah
Hanya Pada Dia Dia
Cuba Cuba Cuba Cuba
Cuba kau berdoa Cuba dan cuba kau meminta Cuba ‘tuk berserah Cuba dan cuba ‘tuk percaya
Cuba kau berdoa Cuba dan cuba kau meminta Cuba ‘tuk berserah Cuba dan cuba ‘tuk percaya


OST KERANAMU LAILA BY AIDIL
aku akan try my besh tok depan tV tiap hari jumaat pukul 9 mlm.. tok layan cite nih?? sebabb?? aku minat si"tajol"nih blakon.. agpon aku tengok cite nih ringan by…

1 Mei = hari pekerja

kemanakah aku berada pada 1 mei itu? pada detik 12 malam aku sekeluarga bersama-sama berjalan2 di bandar MELAKA, bandar bersejarah.. jalan jammed tahap dewa..!!
then we all jalan2 la.. pada malam yang hening dan pening...

AKU BUKAN AKU

hah,penat nya.... actually xla penat mana.. tapi agaklah.. sabtu jaga nenek kapar.. then masak, kemas2 umah, makan then balikk.. balikk je umah rehat jap... pastu ciap2 nak balek kampung (banting..) papa pulk.. aku pakai jubah seh.. hihi. coz papa said tyme ondway dari umah nak singgah umah sepupu dy yg de wat kenduri kwin..agpon uma cik jah de wat  ok, papa kamii follow.. 5.30 ptg gerak, dalam pkul 6.00 ptg sampai la tempat yang dituju.. umah nye at sijangkang.. biasalah jawa kan, jemputannya hari ahad tapi sabtu dah bole dtg.. memang style jawa camnih.. nak tw menu dy?? nasi ayam, nasi campur, soto, mee jawa, sup tulang and sup gearbox der..! banyak seh.. pening jap aku nak makan ape.. aku juz makan nasi ayam je..
makan punye makan burpp.. Alhamdulilah
kenyang.. sejak duk umah nih.. mewah gile aku makan.. huhu
lau at matrik lu mkn pon kene wat penyata kunci kira-kira selepas setup belanjawan tunai
poyos je.. tw la budk akaun an..

then sambung perjalanan..
maghrib at masjid sungai manggis..

lepas tuh…

kain felt milik ku kini.....

Image
sekian lama aku cari bende alah nih.. tah dari mane tah aku minat pulk gan kaen nih..
nak tau x pe bende kaen nih? menurut wikipedia..

Felt is a non-woven cloth that is produced by matting, condensing and pressing woollen fibres. While some types of felt are very soft, some are tough enough to form construction materials. Felt can be of any colour, and made into any shape or size.
dapat bayangkan x???? * * * ok,meh sini aku share..
* * * * * * * * * * * * * *
* * * at mane aku berjaya dapat nih??

nak tahu?? dah seminggu aku tergila2 an kain felt nih ALHAMDULILLAH,
* * * at sini lah aku temui * * * * * * * * * * * * sambungan nye..... * * * * * *