Posts

Showing posts from March, 2011

saat bercinta...

Image
perlukah tyme bercouple kita.....

bg korg perlu k sume nie?? even aq da couple byk kali..(pengakuan jujur)aku xpena menikmati sume nie?? perlu k ah?? aku pon xpasti.. tapi aq tgk cam trend je.. tapi tah lah.... anyway,,, apabila aku sayang at some one tuh.. aku akan tetap sayang...

sahabat 2..

sahabat ada di mana'mana
namun sahabat adalah cermin diri kita... kalo nak tahu camne diri kita yang sebenarnya.. tengok lah sahabat yang berada disekeliling kita.... selepas aku pindah dari TSK (taman perumahan) aku and family menetap di SKI (taman perumahan) sahabat pertama yang aku kenal ialah..... --> dy memang baek + peramah... tyme tuh dy gah fall in love gn I.. dy sllo dtg uma.. jumpe mama.. petang2 jalan2 same2... dy nie lah teacher bi aq.. kami da cam sibling.. susah senang bersama.... dalam kata lain kami tahu pekong masing2.. (ayat kontroversi...huhu~~) namun selalonye dy xnak cite.. dy nak sush an kwn2 kate nya.. tapi kwn2 dy actually isau tgk dy tgung sowrg2.. tapi dy memang sahabat pertama aku yang the best.. nak tau lagi sal dy?? dy nie menarik sangat2.. byk story yg telah tercipta....

Yana pulk antara sahabat aku yang aku rapat.... kami kenal sebab uma aku belakang dy...
senang cite... dy ny cam rakan niaga... kadang2 ari sabtu or skol holiday aq teman dy niaga nasik lemak (pagi…

persahabatan

SAHABAT......
satu perasaan yang amat mendalam..
sukar nak digambarkan dengan kata-kata...
tanpa sahabat tiada warna-warni alam hidup kita..
jom kenal sahabat2 aku...
aku gan both of beauty gurlz nie jiran..
kami da cam saudara kembar... umur kami sama but,tarikh je laen... tapi yang pasti antra 3 ni, aku yg paling muda.. huahua.. ;) myra lahir 27 Feb, Fara lahir 30 May, and aq??? bulan Julai zaman kecek ktoeg mmg happening.. cam2 kami buat.. maen longkang, panjat pokok mgga, masak2, kawin2, gado2 pon de... hehe.. tapi memang kenangan yang xdapat dilupe an... parents we all pon cam fmily.. susah senang bersama... but, sekarang.. masing2 da besa... makin cantik+cute.. buat haluan masing2.. namun hanya kenangan yg selalo menemani aku... aku da pindah uma tyme we oll meREMAJA.. xsilap aq tyme aku umo 10thun... so,kami suda jarang bersama.. gelak2,gossip2... namun percaya lah aku sayang kowrg... wlwpon u all da mbesa (cam aq mkin kcek je..) namun insyaAllah aq akan amek tw sal u oll..
aku ingat ag tyme tadik…

ceritera cheenta wawa..

Image
tipu lah lau aku cakap aku xpena jatuh cinta....
korang ponn pecaya k aku xpena jatuh cinta???
aku harap one day nanti aku ade kesempatan tok share gn u oll 'bout'my love story'
jumpa anda pada episod akan datang.. InsyaAllah

salam sayang...

Peperiksaan Semesta Program Matrikulasi 2 [PSPM2]

Image
pada tanggal 11 april 2011
bermulalah satu cerita....
yang akan menentukan episod seterusnya dalam hidup aku......
insyaAllah aku akan jawap PSPM 2 at dewan seri kinta, kolej matrikulasi perak
aku xpasti mampukah aku melalui semua ini...
tapi aku percaya..... dimana ada kemahuan di situ ada jalan nya..
xpena ag aku denga orang mati dengan air peluh sendiri....
satu langkah yang aku ambil hari ini, adalah permulaan bagi segalanya...
semoga Allah merahmati and melindungi perjalanan ku ini...

dunia baruku

Image
assalamualaikum..
bermula la kisah aku..
seorang gadis biasa,
berkaca mata,
aku...