Posts

Showing posts from September, 2015

apa yang anda akan dapat dengan menyertai projek the walking beauty?

Image
Assalamualaikum
Alhamdulillah, bertubi-tubi yang email, yang whatsapp, yang inbox nak tahu lebih lanjut pasal projek the walking beauty nih. Ok, hawa akan share apa yang anda akan dapat dengan menyertai projek spa tanpa kedai nih
Bayar sekali je, tapi Allah PERCUMA nya banyakkkkkkkk.

PERCUMA latihan “kursus spa facial teori & praktikal” PERCUMA ilmu teknik “Face Massage” yang bernilai RM700 PERCUMA modul latihan yang dibekalkan kepada semua pakar kecantikan (beautician) PERCUMA bimbingan dan ‘support group’ yang berterusan PERCUMA tip-tip M.E.S.T.I Berjata, rahsia pikat pelanggan, rahsia urus duit dari keuntungan perniagaan.
PERCUMA sijil penyertaan (tertakluk kepada terma dan syarat)
suka ke tidak? seronok ke tidak? jangan cakap akak tak payung? eh, hujan ke?
Hawa Haider
011-23524179
Certified Beautician & Spa Trainer

Modal Spa Bergerak tanpa kedai.

Image
Assalamualaikum
Ya Allah rajinnya hawa sekarang update blog suam-suam kuku nih. :P
Soalan yang selalu hawa akan terima dari beautician to be yang berminat nak mulakan perniagaan soa di The Walking Beauty Project.
berapa modal yang diperlukan untuk menyertai projek the walking beauty? kami menyediakan 2 pakej untuk mereka yang ingin menyertai projek ini
pakej 1; RM350 (KHAS UNTUK PELAJAR IPTA/IPTAS) Pakej 2: RM750 (RM550 KHAS UNTUK 10 ORANG TERAWAL!)
kos ini adalah untuk harga barangan spa sahaja
manakala, kursus spa diberikan secara percuma


The Walking Beauty : Untung ke perniagaan SPA TANPA KEDAI?

Image
assalamualaikum.
tajuk kali nih, adalah menjawap segala persoalan yang selalu hawa dapat di Whatsapp dan Inbox FB.
trend sekaranga ndalah segalanya mudah, segalanya dihujung jari dan ingin sampai ke rumah. pernah dengar, makanan bayi homemade hantar ke rumah? pernah dengar, makanan diet rendah kalori, or clean diet hantar ke rumah? pernah dengar, perkhidmatan gunting rambut di rumah? pernah dengar, perkhidmatan gosok bontot periuk hitam di rumah? Nampak tak? Trend sekarang semuanya ke rumah. sebab pengguna majority dah penat nak fikir nak cari parking, nak waze kedai, nak isi minyak, nak tempuh jammed dan tol. 
salah satu pendekatan kita adalah, dengan memberi perkhidmatan rawtaan kecantikan muka (facial) ke rumah pelanggan (mobile spa) atau di rumah kita (home spa) ok, sini hawa share mengapa perniagaan SPA TANPA KEDAI menguntungkan: ·permintaan HOME SPA meningkat·boleh dijalankan dimana-mana walaupun sedang bercuti·tiada risiko bankrupt kerana modal yang diperlukan kecil·tidak perlu berhutang…

The Walking Beauty Project [Spa Tanpa Kedai]: Hasil #HawaDSpaBeauty

Image
nama saya Nur Hawa Binti Mohmed Haider saya pelajar tahun akhir ijazah sajana muda ukur bahan di UTM Skudai. saya mengisi cuti semesta saya dengan buat lesen kereta, belajar menjahit, belajar buat kek dan dalam masa yang sama belajar dan menjalankan perniagaan spa tanpa kedai sendiri!
siapa sangka cuti semesta yang selalunya saya harapkan duit papa mama untuk topup, jalan-jalan dan berlajar apa saya minta (baking &sewing) saya tidak perlu lagi menyusahkan mereka. cuti semesta dah habis. dah beratur booking facial di UTM, Skudai. Seronoknya! semoga semesta ini hawa dah tak whatsapp papa minta duit poket masa awal semesta dan akhir semesta. ;) duit pinjaman pendidikan disimpan untuk bayar balik. bertuah siapa yang join #pakejsmartstudent. Alhamdulillah pendapatan sebulan (Ogos) buka spa bergerak tanpa kedai #HawaDSpaBeauty hampir RM1k.

siapa yang patut sertai: projek “The Walking Beauty”

Image
Assalamualaikum
lepas dah mengerti dan faham apa itu projek “The Walking Beauty”. jangan tanya itu tajuk novel ke? tajuk cerita samarinda terbaru ke? bukan ye. nih tag line yang lebih dari semua itu. sebab ianya membantu orang yang mecari sesuatu. sambungan daripada entry lepas 
siapa yang patut sertai?
·wanita yang berhasrat memiliki SPA SENDIRI·mereka yang MINAT dengan PERNIAGAAN SPA tetapi TIADA MODAL yang besar·mereka yang ingin BERKERJA DARI RUMAH tetapi TIDAK TAHU apa perniagaan yang hendak dijalankan.·individu yang BERKERJA SEPENUH MASA (full time) dan ingin MENJANA KEWANGAN LAIN secara SEPARUH MASA (part time)·SURIRUMAH yang ingin menjalankan PERNIAGAAN SAMPINANGAN dari RUMAH.·para GRADUAN yang MASIH MENGANGGUR dan ingin menjana KEWANGAN untuk meneruskan kehidupan.·PELAJAR IPT yang ingin menambah DUIT POKET di KAMPUS dengan menjalankan perniagaan sampingan·atau PENGUSAHA SPA ynag terbelenggu dengan masalah-masalah seperti kurang/ tiada PELANGGAN dan kadar SEWA KEDAI yang tinggi.
lela…

Apa itu projek The Walking Beauty

Image
Assalamualaikum nasib baik hawa tak draft kan entry nih
Kalau ada sesiapa yang follow IG hawa mesti ada soalan yang berlegar-gelar di galaksi pemikiran  Apa yang hawa duk sibuk-sibuk #thewalkingbeautyproject #thewalkingbeauty dekat instagram @nurhawahaider
Ok, sini hawa bagi pencerahan. TheWalking Beauty Project adalah merupakan suatu projek SPA TANPA KEDAI yang direka KHAS untuk membantu golongan wanita yang sedang tercari-cari sebuah perniagaan yang MUDAH, SIMPLE, FUN tetapi mampu memberi pulangan yang sungguh luar biasa.
Melalui projek The Walking Beauty ini, peserta akan diajar bagaimana mereka mampu untuk memiliki spa sendiri dengan kos yang sangat minima tetapi mampu menjana pendapatan sehingga 4-5 angka sebulan hanya dari rumah. Bukan itu sahaja, peserta malah akan diajar bagaimana menjana pendapatan agar duit masuk hari-hari dan berpeluang mendapat ‘recurring income’ melalui agen-agen yang dilahirkan di bawah nama spa mereka sendiri.
Melalui projek The Walking Beauty ini, setiap pes…

Food Review: The Manhattan Fish Market, Setia City Mall KOTOR?

Image
Assalamualaikum

nih entry dah draft 4bulan.
sebelum dia jadi pekasam ikan baik kita publish.
hawa pergi redeem tuh pada 30/4/2015 7.01pm

Macam biasa hawa akan alert kalau ada kupon diskaun makanan di Groupon.
dan kalau hawa mengidam nak makan restoran-restoran mcam tuh dekat mall hawa akan tengok deal di Groupon jimat GST, jimat segalanyalah!
Itu salah satu hobi hawa! :D
sampai kawan-kawan dan Mr.A faham sangat dah.

Deal The Manhattan Fish Market adalah kerap dan selalu di Groupon maka hawa pon beli la
1 set fishy chicky bang bang hanya RM19 soup of the day, air, main dish dan 16% taxes
1set small grill hanya RM21 soup of the day, air, main dish dan 16% taxes
soo jimat.

makanan dah ok, sedap cuma ada satu yang hawa perasan
pinggan dan mangkuk soup di bekeladak! macam tandas lama tak kene gosok,
macam lalukan air je.
hawa ingatkan permanent, hawa cuba la kikis guna kuku. boleh hilang pulak. means dia tak cuci bebetul.

noted untuk The Manhattan Fish Market, Setia City Mall. please do s…

Review: The Walking Beauty Project

Image
Assalamualaikum. wah dah bersawang bawang dah!
Alhamdulillah Allah beri ujian untuk hadiahkan Hawa sebuah kegembiraan. Siapa sangka, sepanjang cuti semesta kali ini, Hawa sebagai seorang student full time boleh ada perniagaan sampingan yang mampu mengisi masa Hawa dan sekaligus duit poket tajaan sendirian berhad tanpa pama (papa&mama)
pada usia 23 tahun Hawa ada perniagaan spa Hawa sendiri diberi nama: HawaDSpaBeauty dengan permulaan hanya RM750 , Hawa dapat produk untuk menjalankan spa seperti; -Gentle Action Make-Up Remover -Gentle Deep Foaming Cleanser -Soothing Radiance Whitening Softener -Daily Defense Whitening Essence -Eye Treatment -Masker Protein Soya -Scrub Herba Alfalfa
berserta latihan dan praktikal mengenai facial muka setaraf spa 5 bintang, urutan muka yang betul, rawatan essence setanding dengan rawatan jenama Sxx dan rawatan mata secara PERCUMA!
selain daripada itu Hawa juga mampu miliki perniagaan tanpa premis. Jimat dah, dengan keadaan ekonomi yang makin tidak menentu ini. Pe…