Food Review: The Manhattan Fish Market, Setia City Mall.

awas, jika anda lapar perut anda akaan membuat konsert free baca entry ini :mungkin:

Assalamualaikum.
Macam kehidupan puantuan? Ecehhhcehh. Haha. Title macam xnak gempak pulak kan.
Bukan nak show off ke hape, juz nak share bagi sesiapa yang nak pergi heret pakwe ke makwe ke makan dekat sini, tapi macam  tak pasti sangat halal ke idok, sedap ke tak, harga macam mana semua. Nih cik jemah nak sharing lah pengetahuan I tok uolls. 1st time aku dinner dekat sini masa bulan Mei beli deals dekat Groupon.Com sempena Birthdays cinta hati.





Memang teruja gilos, tapi 1st visit tuh de la kekok segala nak order semua sebab beli dekat deals tuh siap meal, open course, beverages, dessert. Memang sesuai sangatlah nak advance celebrate cinta hati gittu. Pre-birthday cam tuh. Hahaha

1st visit tuh memang aku puji habis lah. Makan edap angat, suasana cun nak borak. Sebab tak ramai sangat orang. Decoration tak de lah santek angat macam dekat FullHouse.
Yang paling mantop bagi aku Single Garlic Herb Mussels. Memang terbaik. Rasa nak bungkus! Hahaha
Then ada Manhattan Flaming Seafood Platter. Ada sotong, udang, ikan, sayur carrot dan brokoli rebus dan nasi goreng. Memang superrrr kenyang

menu pre-birthday dari groupon.com


Harga pun ok kot. Sebab pakai kupon kan. So xla terasa sangat. Lagipun memang aku dah lama idam-idam kan pun.



1st visit dah mantap 2nd visit nak repeat la kan. Kitorang pilin lunch set
second visit: fish and chip+herb muscle+small gala
Ada dua pilihan. RM16.50 dan RM19.90 kalau tak silap. Yang membezakan ia adalah yang murah tuh xde ais krim yang mahai sikit tuh ada. Tapi tak pasti 2014 ada lagi ke tak. tapi second visit tuh xsedappppp langsung! sebab sos dia pahit! sedihhh sangat! :( tak tahulah nak pegi lagi ke tak. tukar tukang masak kot.













Kalau nak celebrate birthday kea pa ke nak kira budget boleh lah tengok dekat sini
Menu&Harga sebab siap ada gambar dan harga. Dari starter sampai beverage ada dekat situ. So korang boleh lah congak2 budget. Huhu.
Jangan lupa lepas dah kira-kira semua tambah tax 16% (service+gov)
ohkey! ;) 
ihsan google: nih flame plater. cam dekat makmal sains je kan. haha

semoga entry ini membantu korang nak sweet2 gittu. Haha


Comments

Popular posts from this blog

Part 1- Percutian ke Perth, Australia Julai 2016

Muka Senget.

Suntikan Vaksin HPV Percuma