Sparkle sharing motivation

Perkongsian daripada shaklee family sparkle tersayang. Semoga singa yang lama tidur terjaga. (Diri sendiri)
Baca dengan minda yang tenang dan ikhlas.

Let's.
.
.
.

Semalam kena drill kaw kaw, hang nak sangat kaya pasal apa??
.
Mula-mula saya pun konfius..
.
Erk, kenapa ya?
.
Contribute to others, motivate people, semua itu hanya surface.
.
Cari sebab, KENAPA nak sejuta??? (sejuta ni contoh
.
Tips nya: Cuba fikirkan seseorang, boleh jadi org tersayang, boleh jadi org yg kita benci sebab perlekeh kita
.
Kita nak buktikan kat siapa?
.
Kalau kita berjaya dapat sejuta nanti, kita nak bgtau siapa dulu?
.
Ambil masa utk fikir.
.
Kita nak siapa bangga?
.
Kita paling nak siapa menitik air mata melihat kita berjaya?
.
==> Wajib kena tahu, KENAPA kita nak sangat dia ni jadi orang pertama tahu kita berjaya?
.
Kalau mak kita, mungkin sebab dulu kita selalu susahkan mak, mak gadai gelang emas semata-mata nak belikan Laptop utk kita masuk Universiti.., kita tak tahu sebab mak tak bagi tahu, tapi lepas tu baru tahu (ini WHY DAO)
.
Mungkin kalau single mother, nak buktikan pada ex-suami yang tanpa ex-suami, dia boleh melangkah dengan lebih hebat dan berjaya (ini 'WHY' kawan sebelah saya semalam)
.
Fikir dalam-dalam.
.
WHY yang cukup KUAT akan MENITISKAN air mata kita, mengalir laju tanpa henti, aku nak buat sampai jadi!!!!!
.
So Kalau belum menitis air mata, itu bukan WHY anda yang sebenar!
.
Bila WHY cukup kuat, kalau nanti dtg orang kutuk kita, tulis blog khas utk kutuk kita, viral negatif pasal kita kat FB, kita akan KEBAL.
.
Sebab kita nampak WHY.
.
Selagi tak capai, selagi tu tak berhenti, lantak apa org nak kata!
.
Dan WHY Dr Azizan adalah mak dia, dulu dia byk susahkan mak pak dia, siap hampir gadaikan rumah mak dia kat Ah Long.
.
Cari WHY kita, kenapa aku nak kaya dan berjaya???
.
Bila WHY cukup kuat, MATLAMAT kita akan jelas, kita dah tak perlu motivasi luar
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Comments

Popular posts from this blog

UJIAN HIV PRA PERKAHWINAN 2017

Suntikan Vaksin HPV Percuma

Part 1- Percutian ke Perth, Australia Julai 2016