Food Review: Hasaniko Turkish Healthy and Vegan Food.

assalamualaikum, dan selamat membaca!
semoga apa yang hawa share ni akan memberi manfaat dan sedikit idea untuk korang.
Ok, hawa tak pernah makan apa-apa makanan turki sebenarnya dan tak pasti dekat mana kekuatan untuk mencuba makanan turki ni. Hawa suka makan, makanan dan masakan. Kalau dekat rumah memang Asian Food Channel (703, AFC), L TLC  (707) sentiasa kegemaran hawa la selaindaripada channel 391 (KBS! Korean channel!). Memang masakan Italian, Chinese, Mexican, dan sebagainya pernah la tengok cara, step masak dia dan KOFTA antara yang hawa pernah dengan dan tak pernah nak ambil port sebab macam tak tempting sangat. huhuhuhu. acah-acah omputihh je.

ok, pembukaa tahun 2017 dapat lah hawa merasa makanan dari bumi Turki. tak pasti nama dia apa yang sebenarnya tapi lebih kurang. Bulgar Kofte Cogi. First impression, memang akan tak tempting! sebab warna dan rupa bentuk dia. dan hawa tertarik sebab slogan dia HEALTHY AND VEGAN FOOD. Alhamdulillah kesedaran mengenai kesihatan sudah makin wujud dalam diri. Sesejak menjadi consumer Shaklee.

Ok mula berani nak cuba makanan Turki adalah bila tengah jalan dekat food court, setia city Mall dia buat terster untuk fkofte ni. Besar ok tester dia bukan macam dekat hypermarket tu nugget 1 potong 20 pieces tapi tester dia sama saiz untuk 1 hidangan. 1 tester tu saiz 2 keping duit syiling 20 sen yang di letak sebelah menyebelah dan di wraing dengan daun salad dan pencicah pekat manis pedas. Fefeeling makan makan makanan korea yang wraping grilled beef dengan salad bersama sos merah. pulis lah dekat food court tu dan last seklai decide kan cuba makan makanan turki ambil set A. Set A tu macam mana? meh cik hawa tunjukkan gambar.


Pamplet dapat masa lalu depan kedai turki ni. abaikan yang sasa tu ye

 seterusnya
ini pilihan yang ada. Dan simple je kan tapi kenyang gilos!
Senarai cawangan yang ada. Special hanya ada di Malaysia selain di Turki


Siap ada tulis apa kebaikan dan kelebihan setiap ramuan yang digunakan


murah kan. 1 wraping RM7 memang tak cukup la sebab hawa berdua. SO, decide nak amil SET A RM14 sajor NO GST, NO service charge. dapat apa je SET A?
tengok nih. Sangat banyak! dapat wrapper dalam 6-8 keping, sepinggan penuh kofte, separuh tomato, sedikit timun, quarter lemon, separuh salad, secubit daun pudina dan daun ketumbar. dan didatangkan dengan sos cuka delima dan sos bulgar. makan dia kita acaha-acah Korean le. ambil wrapper letak salad, tomato, timun, kofte, pudina sikit, ketumbar sikit dan lipat lah macam lipat kain pelekat ke, lipat 4 segi ke, guling gitu ke terpulang as long senang kan makan.
.
rating?
harga 5/5 sangat murah dan berbaloi untuk makan kesihatan dan mengenyangkan
persembahan 4/5 kalau bentuk kofte tu bebulat ke 4segi ke 3 segi ke love ke ok dansesayur tuh kalau dah disiang ok la. means dah siap dihelai-helaikan
rasa bagi deria rasa hawa 4/5 tak pedas sangat. semuangnya seimbang. dan kalau korang nak tambah keseimbangan makan kofte ni dan beli 1 cut jus delima blanded RM5 kalau fresh extract RM10. Memang rasa seimbang sangattt.

nak cuba?  Dekat Malaysia ada 2 cawangan. 1 dekat seri rampai, Kuala Lumpur.

2 cawangan dekat food court Setia City Mall sebelah stall yang jual air. Dan kalau jumpa Co-Founder dia boleh beborak sebab dia boleh berbahasa Melayu, berjambang, peramah.  


Bagi can sikit tuan tanah masuk jugakkk. 
Berminat nak HADIAH dari cik hawa untuk TUMBLER ISTIMEWA 600ml?
Whatsapp cik hawa cecepat meh +6011-23524179

Comments

  1. Dear Nur Hawa Haider, thanks a lot for your valuable review! We are happy to serve you and looking forward to see you again soon! Feel free to visit our Facebook page for news and promotions: https://www.facebook.com/hasaniko.my
    By the way, we are open now in KL! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Part 1- Percutian ke Perth, Australia Julai 2016

Suntikan Vaksin HPV Percuma

UJIAN HIV PRA PERKAHWINAN 2017