Apa itu Landmark Study?

Tetiba pulak terajin nak update blog.
sementara internet tengah laju nih, kita layannkan aja ye
ha siapa tahu Apa itu "Landmark Study"?
Hah, meh haw nak share apa ke benda lah "Landmark Study" ni...
Dari siang tadi hawa bebel pasal landmark study ni.
FYI, "Landmark Study" ni adalah kajian yg dibuat dalam tempoh masa yang panjang iaitu lebih 20 tahun.
Contoh kalau kita buat experiment tentang sikap anak di rumah.
Kita kumpul data dari anak tu umur 1 tahun sampai lah umur 20 tahun.
Hah, dapatlah satu landmark study .
Landmark Study ini menunjukkan tahap kesihatan, tahap Nutrisi & "dietary supplement usage patterns" bagi golongan:
1) yang tidak consume any supplements 
2) yang consume other supplements selain Shaklee
3) yang consume supplement Shaklee

And you know what..
The results is amazing untuk mereka yang mengamalkan Shaklee lebih 20 tahun!
"Landmark Study" ini adalah satu seumpanya di dunia yer..
Dan Shaklee satu-satunya syarikat supplement di dunia, yg sanggup terima offer dari 3rd party untuk buat "Landmark Study" ni!
Betul... ada produk yang proven bagus bila consume 1-2 tahun
Tapi kalau kita terus continue ambil untuk jangka masa panjang, ia mungkin beri kesan sampingan pada badan.
Siapa tahu kan??
Sebab mereka tiada Landmark Study..
Kebanyakan kajian saintifik yang dibuat oleh syarikat supplemen & kesihatan >> mostly untuk jangka masa yang pendek
Dan ini kurang bersesuaian kerana penyakit mengambil tempoh masa 10 ke 30 tahun untuk bertapak dan mengganas di dalam tubuh kita!!
Di sinilah pentingnya "Landmark Study"
Hanya Shaklee sahaja yang berani melakukan "Landmark Study ", iaitu kajian > 20 tahun untuk menguji keberkesanan pengambilan produk Shaklee ke atas pengamalnya
Sebab apa?? Sebab Shaklee benar-benar yakin produknya berkesan..
So guys, buatlah pilihan yg bijak bila anda nak mkn any vitamins
Psst: Gambar ni antara salah satu "Landmark Study" yang dibuat oleh Shaklee >> Mary dan kembarnya.
Mary adalah pengamal produk Shaklee lebih dari 20 tahun, manakala kakak nya tidak.
Boleh nampak X perbezaannya
ok, cik hawa juga tengah bayangkan.. keadaan cik hawa berumur 60 tahun. hurm camner agak-agak ek??
Tak pe, umur je 60.. tapi cik hawa seperti 45 tahun.  😝 
yang berminat nak bershaklee supplement yang punyai landmark study boleh whastapp +6011-23524179Apa 

Comments

Popular posts from this blog

Part 1- Percutian ke Perth, Australia Julai 2016

Suntikan Vaksin HPV Percuma

UJIAN HIV PRA PERKAHWINAN 2017