Kereta Idaman Hawa kolot?


Assalamulaikum. Beautiful creature!
Siapa yang suka kereta? Angkat tangan. (*) <tangan diangkat
tapi apa yang buat korang suka akan kereta tu?
jenama ke? design ke? warna ke? performance ke? jimat minyak ke? mesra alam ke?
hawa ada 1 kereta idaman masa umur 11 tahun, darjah 5. disebabkan cita-cita hawa nak jadi seorang doctor bila dah besar. Bila jadi doctor orang kata banyak duit. maka pada firasat hawa boleh la beli kereta yang hawa suka.
Ford Lynx Tx3

Benda pertama yang buat hawa jatuh cinta dengan kereta ni. SEBAB DESIGN !
Sangat lain dari yang lain pada tahun 2003. Ford Lynx Tx3 sangat jarang hawa Nampak dijalan. Kereta yang hawa jatuh cinta tu warna royal blue. Part bonnet dia yang lekuk tu lah yang buat hawa ‘fall in love’ (ha, gituu)


tapi yang hawa tak pasti adalah HAWA SUKA tengok kereta tu tapi hawa tak ambil tahu pasal kereta tu. Jenama, series, performance dll. Dah besar plus tua nih baru sedar yang kereta yang hawa suka masa 11 tahun tu. JENAMA FORD SERIES LYNX TX3 dan sampai situ je hawa tahu. sebab itu kot, impian itu tak mampu terlaksana. Sebab kita hanya suka tapi tidak faham, tidak ambil tahu akan apa yang kita suka.
sama macam hidup. Kalau kita tahu apa yang kita mahu, kita akan tahu apa nak buat, macam mana nak realisasikan dan jalannkan. Begitu jua dengan DOA, banyak yang hawa belajar tentang DOA. Iaitu DOA secara spesifik. Ya Allah permudahkan urusanku didunia dan diakhirat BEZA dengan Ya Allah permudahkan urusanku dalam perniagaan SPA BERGERAK SELANGOR, perniagaan ikhtiar hidup sihat NHHealth, dan kelas berkongsi ilmu BELAJAR BINA SPA DARI RUMAH di TWB. Ameen. Cuba praktikkan yang sedikit ini semoga manfaat.


Honda HR-V (love)(love)(love)

Kereta idaman hawa 2016, Honda H-RV 1.8L grade V in TaffetaWhite. Yang seronoknya kereta nih ada 2 USB Socket, 1 HDMI Socket, 7” display audio, 6 speakers, half leather I black, kapasiti minyak 50L (RM87.50 juga la nak penuh) Dan kenapa kereta idaman 2016 (short term) hawa hanya HONDA? Sebab lambing HONDA kan (H) fefeeling H untuk HAWA gittuu.  HONDA=HAWA hahahahaha.

kereta idaman hawa long term is AUDI. Tema olimpik gituu. hahaha.

 Apa kereta idaman korang?

Comments

Popular posts from this blog

UJIAN HIV PRA PERKAHWINAN 2017

Suntikan Vaksin HPV Percuma

Part 1- Percutian ke Perth, Australia Julai 2016