Ubat masalah sembelit



assalamualaikum

korang pernah tak raasa macam susah nak ke-toilet? rasa perut sebu je sebab dalam seminggu tuh sekali je kita mem'buang'. 
sedar atau tidak masalah susah nak membuang hasil makan/minum kita mampu memnyebabkan 
-sakit kepala sebab acid dalam perut dah naik
-sebu
-muka naik jerawat
-nafas berbau
-eh, kalau melepaskan gas persendirian (kentutt) sah2 dah berbau pekong kenkadang bau acid! 
hahahahhahahahhaha

dan kebanyakkan yang alami masalah ini adalah golongan wanita. kenapa? kan wanita ada special yang lelaki takde. salah satunya, mengandung. it is one off the point.

so, aku adalah salah seorang wanita yang mengalami susah ke-toilet untuk membuang 
kalau untuk menyelfie (selfie) senang je nak ke toilet. huhu

aku pilih herblax sebagai salah satu supplement harian untuk memudahkan dan macam alarm untuk aku ke toilet date untuk membuang.
sebab kenapa aku pilih HerblaxShaklee adalah sebab dalam tuh ada megandungi daun senna.
apa daun senna?
adalkah ianya seperti ini?
.
.
.

no
no
no
it is look like this
.
.

macam familiar kan? 


Sembelit?org tua kata makan daun senna kot. Entah.
mana nak cari uiii.
aku dah amalkan memang rasa "dirimu begitu berharga" gittuw.
masa 1st - 1st guna dulu telan 4bijik pukul 7pm
dan minum air kosong yang banyak pukul 8am dah date dengan toilet
takde lah sakit sangat memulas dia macam alarm kecik je *ponponn, nak yeyek*
takdelah sampai terguling2 tahan sakit. huhuhu
cuma juling jela tahan nak yeyek tapi dalam  kereta stuck dalam jammed yang teruk dan takde petrol station or kedai berhampiran. hahahahahaha
1st week tuh aku cuba 1minggu 7kali malam
means, isnin 4biji
selasa 4biji
rabu 4biji
dan hari seterusnya sampailah ahad.
memang aku rasa detox* habis lah
rasa macam usus kecik aku dah clean dan macam longkang baru lepas cuci.
dan time date pun boleh ubah sendiri. selalunya kalau balik keje dalam pukul 7pm makan dalam pukul 8-9am dah date. lagi banyak anda minum air 0 makin senang dan sekejap date anda di toilet.
so kalau aku macam malaih nak date pukul 8-9am yang memang menganggu mood. aku makan dalam pkul 2pm lepas lunch tuh nanti malam dalam kol 10-11pm dah date so macam selesa sikitkan dah berasa di toilet sendiri. huhu



Mari kita mengenali Herb Lax dengan lebih dekat. Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi:


alfalfa leaves
senna leaves
anise seed
blue malva flower
buckhorn bark
licorice root
rhubarb root
fennel seed
culver’s root.

Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Ia tergolong dalam kategori julab yang lembut dan sesuai untuk kegunaan sekali sekala bagi meyingkirkan toksin dari usus.

Ia juga membantu usus kita lebih aktif untuk gerakan peristalsis.Peristalsis adalah pergerakan kembang kuncup otot secara beritma untuk menolak makanan sepanjang salur pencernaan. Gerakan peristalsis yang baik membantu proses perkumuhan kita berjalan dengan lebih lancar.




Siapakah yang perlu amalkan Herb Lax ? 

- pengamal tegar ubat tahan sakit.
- mereka yang ada masalah pembuangan, perkumuhan kurang lancar dan sembelit 
- mereka yang banyak jerawat
- pesakit gout
- mereka yang ingin membersihkan usus terutama sekali mereka yang baru berjinak2 dengan suplemen


anak-anak inilah "longkang" yang kita cakap tuh


.RM52.50 je sebotol- 120 tablets;) 
boleh date 30hari dengan toilet tanpa sakit2. ;)


Pertanyaan :

Nur Hawa Haider
♥ sms/whatsApp: 011-23524179
♥ Emel : nurhawahaider@gmail.com 








Comments

Popular posts from this blog

UJIAN HIV PRA PERKAHWINAN 2017

Suntikan Vaksin HPV Percuma

Part 1- Percutian ke Perth, Australia Julai 2016