review shopping di #TudungPeople.

lama nya xber-new entry
;)

korang pernah dengar tak online shop named: TudungPeople
shawls dia amatlah hot stuff ok!
;)
selalu je | OutOfStock |
tapi nak dijadikan cerita sampailah rezeki aku satu hari tuh
| NumaCollection | baru di re-stock mungkin 
ter-click la aku | AddToChart |
aku pick NumaBlack
yela bagi senang nak match dengan pape baju 
then ter-jatuh hati dengan NumaOxfordBlue
tapi tade rezeki.
dah
 | OutOfStock |
*palmface*

so, far tudung a.k.a shawl tade yang pulak blog review yg kutukkutuk pulak.
so, it means  TP okkan.!

material dan quality shawl kebanyakan ok!
InSyaAllah.
kalau jarang pon nanti masa review barang yang korang nak dia de tulis
jarang ke x ke ape k

macam mana nak beli online di TudungPeople eh?
senang je
jum tengok step by step

 mesti ada internet connection, nafsu membeli dan duit di bank!
 pergi web TudungPeople
dan click pada basket |Shopping Now| yang dekat arrow merah tuh.


lepas click basket tuh akan appear

korang bole la pilih pilih mana mana yang berkenan di hati dan poket ada.
dan bila dah berkenan tuh nak buat macam mana?

contoh la anta ter-kenan *haha* dengan si gojes
 |ArraynaaaSolace| |GreyLace-TrueBlue|
click dekat shawl hosem yang korang melting tuh.


kalau nak borang sume pon xpe. hahaha
after korang click |AddToCart| yang arrow merah tuh
akan keluar yang arrow merah dekat atas page tuh. cmni
dan bila dah melting dengan shawl yang hosem grap sehelai 2 3 helai then
masa nak baya!
acaner eh?
click dekat arrow merah yang tulis |ShoppingCart| 
then click |CheckOut|


lepas click korang akan di minta isi yang berkenan la untuk details utuk proses delivery
 oleh PosLaju dari abg hensem! *hahaha*


opss, lupa sebelum tuh di nasihatkan untuk mendaftar dahulu,
senang je, if korang 1st time beli dekat TP,
akan appear |NewCustomer| registration clik |Continue|
senang je jangan risau sesat ke hape.
kalau dah register just click |ReturningCustomer|
senang kan!

dan kesemua harga yang tertera dekat TP excluding poslaju fees
so, lau nak beli shawl tuh masa nak pick itu ini jangan lupa 
meng-hitung bahawa pembelian anda akan ditambah sebanyak RM6 untuk semenanjung!
di TP senanag sangat sape yang de online banking tuh bole guna iPay88 Payment  Gateway
kalau xde jangan risau ada juga service Bank Transfer
dan siap!
;)

service di-TP tiptop!
price-reasonable
material- Ikut Syariat
dan shawl dia panjang!
so nak lilitlilit sampai terbelit pon bole.
ahak!

so, jum tengok apa yang kita ada 
dalam ber-shopping di sini.

TP packing

ambil masa 2 hari je sampai.

nice an~
eh, ok abaikan keserabutan latarbelakang! 

 selamat bershopping!
pilih pakaian syariat anda!
:P
selamat maju jaya!



Comments

Popular posts from this blog

UJIAN HIV PRA PERKAHWINAN 2017

Suntikan Vaksin HPV Percuma

Part 1- Percutian ke Perth, Australia Julai 2016