kekal tenaga di bulan puasaa.

Assalamualaikum
Alhamdulillahh
Diberi kesempatan oleh اَللّهُ menikmati bulan barakah sehingga 4Ramadhan
Dengan fenomeno eh fenomena
El Nino menguji ramadhan di Malaysia.
Dengan fenomena panas+kering time buka dan sahur aku sedaya upaya minum air untuk elak dehydrate masa siang berpuasa.
Tapi tahukan anda dehirasi belaku apabila air yang diminum ≤ air yang dibuang. Contohnya kita minum air segelas tapi bercinta di tandas membuang air kecil sebaldi or berpeluh sekolam. (Ok, contoh sangat hiperbola tapi harap korang faham) maka, elak-elakkanlah keadaan dehirasi pada badan kita. Kesian badan kita. Salah 1 nak tahu badan kita dehirasi ialah dengan melihat warna air kecil kita berwarna keruh keperangan! Bau pun tak best. Dan suhu badan kita tinggi (tapi bukan demam tau) lagi satu, HIDRASI pulak macam mana?? air yang dibuang ≤ air yang diminum. Eh macam mana pulak yang ni. Maksudnya minum air sebaldi tapi tak peluh2 camtuh? Tapi mustahil korang minum bergelen2 air tak ke tandas. Kan. Tapi yang membezakan ia adalah kadar penyerapan air 'bergelen' dalam badan. Pernah tak korang minum air mineral 500 ㎖ then tak sampai 1jam dah ke tandas membuang. Kan. Dalam masa tak sampai 1jam tuh rasanya air yang masuk sempat tak nak memberi kebaikan kepada sel2 badan kita? Apa guna minum air berbotol-botol tapi tak beri kebaikan yang lebih. Kita memerlukan keadaan HIDRASI SEMPURNA agar air serap betul-betul sampai ke sel-sel badan.


Untuk menyelesaikan masalah itu, boleh ikhtiar dengan menggunakan makanan tambahan bernama
Performance Drink eksklusif opti-lyte (PD)
#membantu penghidratan sempurna & mengekalkan tenaga
🔹 elektrolit yg ada dlm Performance Drink adalah seperti
1) sodium
2) potasium
3) magnesium
🔹penting kah elektrolit?

Ya penting! Elektrolit menghasilkan impuls elektrik yg perlu digunakan oleh saraf2 dan otot2 bdn. Jd elektrolit ni laaa yg bantu kekalkan keseimbangan cecair dlm bdn. Yes perfect hidration!


Ok jadi ape beza Ok jadi ape beza PD shaklee dgn minuman isotonik yg lain???
Jenama lain (100plus, extrajoss dan air isotaonik yang lain) mengadungi paras .gula tinggi..
Memang la cepat bagi tenaga tapi cepat turun jugakk..tenaga yg dibekalkan SINGKAT.
Ok cukup la setakat ni.
PD sangat mudah simple dan murah.
Serta amat diperlukan lagi-lagi ketika berpuasa. Berminat? WhatsApp: 011-23524179 harga istimewa menanti anda! Selamat berpuasa.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone








Comments

Popular posts from this blog

UJIAN HIV PRA PERKAHWINAN 2017

Suntikan Vaksin HPV Percuma

Part 1- Percutian ke Perth, Australia Julai 2016